Sønderborg Kommune hædret med kinesisk pris

9. oktober 2019 Samfund

Sønderborg Kommune har fået tildelt prisen ’City of Innovation’, som blev uddelt på konferencen ’Euro-China Green & Smart City Summit’ som blev afholdt i den kinesiske by Nanning. Sønderborg fik prisen for arbejdet med EU SmartEnCity-projektet

Omkring 300 kinesiske embedsmænd og industriledere fra EU og Kina deltog i konferencen ’Euro-China Green & Smart City Summit’ som blev afholdt i Nanning, Kina, hvor de diskuterede udviklingen af grønne byer og hvordan samarbejdet mellem offentlige myndigheder og de private virksomheder kan fremmes med henblik på at styrke den lokale, grønne byudvikling og skabe smarte byer.

Artiklen fortsætter under annoncen

På konferencen modtog Sønderborg Kommune prisen ’City of Innovation’ som et best practice eksempel på et banebrydende samarbejde mellem et byråd og områdets virksomheder og samtidig udbrede erfaringerne internationalt i SmartEnCity-projektet.

”Prisen bekræfter, at Sønderborgs unikke klimasamarbejde mellem offentlige aktører og private virksomheder tiltrækker stor international opmærksomhed. Jeg er stolt af dette kinesiske skulderklap, og sender det straks videre til de mange i Sønderborg-området, som aktivt bidrager til Sønderborgs klimaindsatser”, siger borgmester Erik Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

”De deltagende byer fra både Kina og Europa var meget interesseret i netop den proces, struktur og fokus, som Sønderborgs ProjectZero repræsenterer. På konferencen havde jeg flere møder med repræsentanter fra byer, hvor særligt grøn fjernvarme var højt på agendaen”, fortæller Alfred Che, kommunikationsdirektør i Danfoss Kina, der modtog prisen på vegne af Sønderborg Kommune.

SmartEnCity er et samarbejde mellem byerne Vitoria-Gasteiz i Spanien, Tartu i Estland og Sønderborg. Projektet fokuserer på borgerinvolvering, renovering af lejlighedsblokke og solceller på taget i Søbo, SAB og B42, etablering af ny lade-infrastruktur til elbiler, integreret energiplanlægning og udbredelse af løsningerne til andre europæiske byer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bag projektet står ProjectZero, Sønderborg Forsyning og boligselskaberne B42, Sønderborg Andelsboligforening og Boligforeningen Søbo samt PlanEnergi. Projektet har i alt fået tildelt ca. 208 millioner kroner hvoraf ca. 50 millioner kroner er anvendt til Sønderborgs omstilling.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
2. august 2021 Erhverv, Sønderborg

På lørdag er der Sommerfest på Bryggertorvet

2. august 2021 Erhverv

Nova Data er igen initiativtager til et brag af en Sommerfest på Bryggertorvet i Sønderborg, hvor først Michael Vogensen og derefter Downtown Dynt giver koncert. Brygertorvet er pladsen mellem Føtex og Nova Data. “Når det både er Michael Vogensen og Downtown Dynt, der spiller, så skyldes det, at ESET, som er et firma, der leverer […]

Læs mere...