Sønderborg Kommune hædret med kinesisk pris

9. oktober 2019 Samfund

Sønderborg Kommune har fået tildelt prisen ’City of Innovation’, som blev uddelt på konferencen ’Euro-China Green & Smart City Summit’ som blev afholdt i den kinesiske by Nanning. Sønderborg fik prisen for arbejdet med EU SmartEnCity-projektet

Omkring 300 kinesiske embedsmænd og industriledere fra EU og Kina deltog i konferencen ’Euro-China Green & Smart City Summit’ som blev afholdt i Nanning, Kina, hvor de diskuterede udviklingen af grønne byer og hvordan samarbejdet mellem offentlige myndigheder og de private virksomheder kan fremmes med henblik på at styrke den lokale, grønne byudvikling og skabe smarte byer.

Artiklen fortsætter under annoncen

På konferencen modtog Sønderborg Kommune prisen ’City of Innovation’ som et best practice eksempel på et banebrydende samarbejde mellem et byråd og områdets virksomheder og samtidig udbrede erfaringerne internationalt i SmartEnCity-projektet.

”Prisen bekræfter, at Sønderborgs unikke klimasamarbejde mellem offentlige aktører og private virksomheder tiltrækker stor international opmærksomhed. Jeg er stolt af dette kinesiske skulderklap, og sender det straks videre til de mange i Sønderborg-området, som aktivt bidrager til Sønderborgs klimaindsatser”, siger borgmester Erik Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

”De deltagende byer fra både Kina og Europa var meget interesseret i netop den proces, struktur og fokus, som Sønderborgs ProjectZero repræsenterer. På konferencen havde jeg flere møder med repræsentanter fra byer, hvor særligt grøn fjernvarme var højt på agendaen”, fortæller Alfred Che, kommunikationsdirektør i Danfoss Kina, der modtog prisen på vegne af Sønderborg Kommune.

SmartEnCity er et samarbejde mellem byerne Vitoria-Gasteiz i Spanien, Tartu i Estland og Sønderborg. Projektet fokuserer på borgerinvolvering, renovering af lejlighedsblokke og solceller på taget i Søbo, SAB og B42, etablering af ny lade-infrastruktur til elbiler, integreret energiplanlægning og udbredelse af løsningerne til andre europæiske byer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bag projektet står ProjectZero, Sønderborg Forsyning og boligselskaberne B42, Sønderborg Andelsboligforening og Boligforeningen Søbo samt PlanEnergi. Projektet har i alt fået tildelt ca. 208 millioner kroner hvoraf ca. 50 millioner kroner er anvendt til Sønderborgs omstilling.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
1. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Vil du opleve lidt af hvordan en dirigent lærer sit job?

1. februar 2023 Kultur

Sønderjyllands Symfoniorkester byder nye unge dirigenter velkommen på podiet foran orkestret. Det sker, når orkestret samarbejder med Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og holder åben prøve for dirigentstuderende. “Det er vigtigt for orkestret at være med til at udvikle nye unge dirigenter”. siger musikchef for Sønderjyllands Symfoniorkester, Nikolaj Andersen. “Vi lægger orkester til, så unge, talentfulde […]

Læs mere...