Sønderborg Kommune skal tænke byggeri og klimamål endnu mere sammen

20. maj 2021 Politik

Sønderborg er blandt de kommuner, der arbejder meget seriøst med den grønne omstilling, mens andre kun lige er begyndt. Samtidig vidner byggepladser og stilladser om, at Sønderborg er under forandring i disse år. Private og offentlige byggerier skyder op og grundstenen burde være lagt for fremtidens bæredygtige byggeri. For eksempel baner det nye Danfoss House vejen for fremtidens boliger.

Det er dog Slesvigsk Partis klare indtryk, at bæredygtighed og grønne løsninger kun i begrænset omfang blev tænkt ind og prioriteret i de mange kommunale renoverings- og byggeprojekter i 2020 og 2021. Både i de projekter, der allerede var planlagt, og de der er blevet fremrykket efter det suspenderede anlægsloft. Der er derfor brug for et nyt fokus på at tænke bæredygtighed og klimamål ind i byggeprojekterne, skriver partiet i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Kommunen arbejder med stramme anlægsbudgetter og pressede tidsplaner. Det høje tempo må dog ikke blive på bekostning af kampen mod klimakrisen. Der er brug for, at vi bygger bedre – både med fokus på at skabe økonomisk værdi og klimamæssige fremskridt. Gør vi det rigtigt, så vil det også skabe vækst og arbejdspladser”, siger viceborgmester Stephan Kleinschmidt, Slesvigsk Parti og fortsætter:

”Der skal være sammenhæng mellem kommunens grønne ambitioner og det, der kommer ud af for eksempel nybyggeri og renovering. Partiet har derfor bedt om et administrativt oplæg om hvordan kommunen kan skrue op for bæredygtigheden i kommende, lokale byggeprojekter. Oplægget og anbefalingerne skal indgå i efterårets budgetforhandlinger”.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Kommunen bør gå forrest i indsatsen og rykker resten af samfundet ved at tænke byggeri og klimamål endnu mere sammen. Det kan fordyre byggeprojekter, men vil give store samfundsmæssige gevinster. Slesvigsk Parti er villige til at betale prisen”, siger Stephan Kleinschmidt.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
20. september 2021 Nordborg, Frivillige

Billetterne til Oktoberfest i Nordborg er til salg

20. september 2021 Nordborg

Mange tusinde danskere drager hvert år til Bayern for at deltage i verdens uden sammenligning største folkefest: Oktoberfesten i München. Derfor er der stor efterspørgsel på selvsamme oplevelser i Danmark, og ikke mindst i Nordborg. Det er lykkedes Nordborg Ringriderforening at lave en aftale med Vollstedt Group, som leverer et komplet Oktoberfest koncept i Nordals […]

Læs mere...