Sønderborg Kommunes arbejdsmiljøorganisation har fået ‘Hygiejneprisen 2019’

24. oktober 2019 Erhverv

Arbejdsmiljødagene i Sønderborg Kommune fik tilsat lidt ekstra krydderi og stolthed, da Rådet for Bedre Hygiejne dukkede op og overrakte Hygiejneprisen 2019 til kommunens arbejdsmiljøorganisation for projektet ‘Håndhygiejne – læring for livet’. Det var kommunens ildsjæl på området, hygiejnekonsulent Joan Kaalby, der tog imod hæderen, skriver Sønderborg Kommune.

Rådet for Bedre Hygiejne uddelte faktisk prisen som start på Hygiejneugen i uge 38, men der er holdt lav profil med hæderen, så der kunne iscenesættes en festlig overrækkelse med stort publikum på, når Sønderborg Kommune den 22. og 23. oktober holdt Arbejdsmiljødage i Udviklingshuset i Havnbjerg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der blev da også klappet energisk og længe, da sekretariatschef i Rådet for Bedre Hygiejne, Lars Münter, indtog scenen med et indrammet diplom i hænderne og begrundede tildelingen:

”Vi har valgt at give prisen i år til arbejdsmiljøorganisationen i Sønderborg Kommune for et enestående, nytænkende og forebyggende arbejde med at udbrede bedre håndhygiejne bredt i hele kommunen. Håndhygiejne er den bedst dokumenterede metode til at afbryde smitteveje og dermed i høj grad med til at give mere sundhed og mindre sygdom, sagde han, inden hygiejnekonsulent Joan Kaalby, som står i spidsen for indsatsen, gjorde ham selskab og modtog prisen – igen”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mange medarbejdere i Sønderborg Kommune har allerede mødt projektet i form af information, klistermærker ved håndvaskene, medarbejdere der spritter håndtag og gelændere af m.m.

”I løbet af det kommende år bredes indsatsen ud i alle afdelinger og institutioner. Målet er at bremse smittekilder og dermed begrænse sygdom. På den måde øger vi sundhed og tilstedeværelse til glæde for både medarbejdere og borgere”, siger Joan Kaalby.

Sønderborg Kommune har en gang tidligere vundet prisen – det var Tandplejen, der vandt i 2014. Blandt andre tidligere vindere er Kolding Kommune, Sundhedsstyrelsen, Søndermarkskolen i Frederiksberg Kommune og Amager Hjemmepleje.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juli 2021 112, Sønderborg

Beredskabsmeddelelse: Nu kommer der ikke længere sundhedsskadelig røg fra branden

29. juli 2021 112

Branden på Omnicon er nu under kontrol og udvikler ikke længere sundhedsskadelig røg. Derfor ophæves den tidligere varsling. Det skriver Politiet i en Beredskabsmeddelelse. Personer i det berørte område kan igen gå uden for. Der opfordres til, hvis det er muligt, at viderebringe denne meddelelse til andre personer i området. Hvis man har indåndet røg […]

Læs mere...