Sønderborg Kommunes budget er vedtaget

5. oktober 2016 Politik
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Byrådet brugte godt en time på optakten til, at få budgetforliget for de kommende år stemt igennem onsdagens byrådsmøde. Socialdemokraterne, Slesvigsk Parti, Fælleslisten, Enhedslisten og De Konservative, som udgør flertalsgruppen, stemte for, mens Venstre, Dansk Folkeparti og Ny Borgerlige stemte imod.penge

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg havde gerne set et samlet byråd stå bag budgettet, men sådan blev det ikke”, siger borgmester Erik Lauritzen. Selve budgettet er han godt tilfreds med.

“Det går bedre med den danske økonomi og det betyder, at kommunerne skal skrue ned for anlægsudgifterne. Der er kommet et anlægsloft. I budgettet holder vi fast i vores udviklingsprojekter og vi tager højde for, at serviceudgifterne ikke må stige”, siger borgmesteren.

Peter Hansen fra Venstre mener, det burde have været muligt for alle 31 byrødder at blive enige.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det burde slet ikke have været et problem og i Venstre synes vi, at vores skattenedsættelse var forsigtig, fordi den delvist vil blive dækket af staten”, siger Peter Hansen. Han og kollegerne hos Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige opdagede meget hurtigt under forhandlingerne, at ordet skattelettelser ikke kunne bruges i nogen sammenhæng.

“Så ønsket om skattelettelser trak vi undervejs og alligevel måtte vi sige nej tak til at være med i forliget”, siger Venstremanden. Han synes, der var rigtigt flere ønsker hos den såkaldte mindretalsgruppe, der flugtede med flertalsgruppens.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Men det endte med, at vores ønsker om at sætte folkeskolerne fri, et gigantium og flere penge til landsbyerne kunne bruges og ikke spor andet”, siger Peter Hansen.

Pseudoforhandlinger

Stefan Lydal fra Dansk Folkeparti kalder budgetforhandlingerne for pseudoforhandlinger.

“Efter budgetseminaret var det rent pseudoforhandling. Flertalsgruppen benyttede sig af, de ikke havde brug for andre”, siger Stefan Lydal. Socialdemokratiets Preben Storm opfordrede alligevel Dansk Folkeparti til at stemme for budgettet, fordi det rummer en masse tiltag for børn, unge og ældre.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er da de områder, som jeres partiformand siger, at i støtter”, lød opfordringen fra Preben Storm.

Nye Borgerliges enmandsgruppe med Karsten Höyer Grau synes, det er trist, der slet ikke er tænkt effektiviseringer ind i budgettet.

“Og det er også trist, der kun var brødkrummer til os andre”, siger han.

Budget-mesterenSlesvigsk

Artiklen fortsætter under annoncen

Flertalsgruppens ordførere fik også lejlighed til at fortælle, hvad de især er glade for i budgettet – og i den runde kunne Slesvigsk Parti lige sikre sig æren for de seneste ti års budgetter i kommunen.

“Det er det 10. budgetforlig vi er med til, og det er lidt som om, at Slesvigsk Parti laver budgetterne og så er det bare et spørgsmål, hvem mere der hopper med”, siger Stephan Kleinschmidt.

Han havde gerne set en reduktion i skatten, men mener ikke, tiden er inde nu.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juli 2021 112, Sønderborg

Beredskabsmeddelelse: Nu kommer der ikke længere sundhedsskadelig røg fra branden

29. juli 2021 112

Branden på Omnicon er nu under kontrol og udvikler ikke længere sundhedsskadelig røg. Derfor ophæves den tidligere varsling. Det skriver Politiet i en Beredskabsmeddelelse. Personer i det berørte område kan igen gå uden for. Der opfordres til, hvis det er muligt, at viderebringe denne meddelelse til andre personer i området. Hvis man har indåndet røg […]

Læs mere...