Sønderborg Kommunes Corona-udgifter runder 24 millioner kroner

19. november 2020 COVID-19

Ved udgangen af oktober måned var Sønderborg Kommunes merudgifter til Corona-håndteringen løbet op i 24 millioner kroner. Det oplyser forvaltningen i et skriftligt svar til SønderborgNYT.

Forvaltningen opgør løbende merudgifterne og det fremgår af den fremsendte opgørelse, at Sønderborg Kommune blandt andet har haft en meromkostning til personale og ekstraarbejde på cirka 5,6 millioner kroner og ekstra udgifter til værnemiddelsdepot og værnemidler på omkring 3,8 millioner kroner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Også til ekstra rengøring er der en stor merudgift for kommunen, hvor der ved udgangen af oktober måned er brugt cirka 3,5 millioner kroner. Derudover er der brugt ekstra penge på it-udstyr, mobiltelefoner, ekstra håndvaske og sundhedsberedskab.

Forvaltningen oplyser til SønderborgNYT, at der er aftaler om, at regeringen betaler de ekstra omkostninger, men at man endnu ikke ved, hvor en stor del af merudgifterne, som regeringen vil betale.

Det forhandles der om i øjeblikket og forvaltningen forventer, at alle merudgifterne kan finansieres af den endelige kompensation fra regeringen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgmesteren er fortrøstningsfuld

”Vi betaler udgifterne for de ting, som vi er blevet pålagt at gøre og ved godt, at der ikke er nogen garanti for, at alle udgifterne bliver dækket af regeringen”, siger borgmester Erik Lauritzen til SønderborgNYT. Han oplyser desuden, at Kommunernes Landsforening netop har fortalt, at det ser ud til, at regeringen vil dække udgifterne.

Borgmesteren fortæller også, at Økonomiudvalget har sat en million kroner ekstra af til den ekstra rengøring på blandt andet Sønderborg Kommunes skoler.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det er vigtigt for mig, at vi gør, hvad der er i vores magt for at passe på borgerne og skulle det koste ekstra, så finder vi pengene, men jeg er fortrøstningsfuld omkring at regeringen vil dække vores merudgifter til Corona”, siger Erik Lauritzen.

Sønderborg Kommune har allerede modtaget tilskud på ca. 2,5 millioner kroner til fastholdelse af social kontakt og dagsture for beboere på plejehjem – og i botilbud ligesom at kommunen er blevet kompenseret for øget ledighed og større udgifter til indkomstoverførsler.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juli 2021 112, Sønderborg

Beredskabsmeddelelse: Nu kommer der ikke længere sundhedsskadelig røg fra branden

29. juli 2021 112

Branden på Omnicon er nu under kontrol og udvikler ikke længere sundhedsskadelig røg. Derfor ophæves den tidligere varsling. Det skriver Politiet i en Beredskabsmeddelelse. Personer i det berørte område kan igen gå uden for. Der opfordres til, hvis det er muligt, at viderebringe denne meddelelse til andre personer i området. Hvis man har indåndet røg […]

Læs mere...