Sønderborg Kommunes mailsystem er sikret mod misbrug

13. marts 2023 Samfund

Lørdag skrev Ekstrabladet, at det sammenlagt halter i 38 kommuner og Kommunernes Landsforening med at tage et simpelt it-sikkerhedskrav i brug, som skal forhindre at deres mailsystem nemt kan misbruges til phishing. DMARC er et af statens 20 ufravigelige tekniske minimumskrav til alle statslige myndigheder.

På listen, som er lavet på baggrund af en undersøgelse fra techmediet Radard sikkerheden, står Sønderborg Kommune også. Men kommunen forventer at blive pillet af listen, fordi mail-sikkerheden er i orden.

Artiklen fortsætter under annoncen

“I Sønderborg Kommune kan vi ikke forstå, at vi er på listen over kommuner, der er dumpet. For Sønderborg Kommunens mail – sonderborg.dk  – er sikret med DMARC”, skriver Økonomi- og Arbejdsmarkedsdirektør Lisbeth Hansen til Ekstrabladet  i en mail – som SønderborgNYT har fået en kopi af.

“Vi ved selvfølgelig ikke, hvordan I har testet, men fejlen kan muligvis være sket, hvis I har testet mod sonderborgkommune.dk, fordi vores hjemmeside ligger på sonderborgkommune.dk. Men vi bruger ikke sonderborgkommune.dk til mail”.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi forventer selvfølgelig, at I piller Sønderborg Kommune af listen over kommuner, der er dumpet”, skriver Lisbeth Hansen til Ekstrabladet på vegne af Sønderborg Kommune.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. marts 2023 Erhverv, Sønderborg

Handelslivets generalforsamling drejede sig om samarbejde, aktiviteter og pengemangel

24. marts 2023 Erhverv

Torsdag aften var der generalforsamling i Vores Sønderborg og formanden, Rikke Torré, der aflagde sin beretning. “Vi skal sikre, at Sønderborg fortsat er en attraktiv handelsby og den skal vokse,” sagde hun og kiggede derefter tilbage på året, der gik. “En gul bølge rullede ind over Sønderborg den 3. juli og det var en folkefest, […]

Læs mere...