Sønderborg-landmand: Vi svinebønder giver jer den vare i beder om

25. januar 2014 Erhverv

– Forbrugerne har et medansvar for svins dårlige forhold i landbruget, hvor der hver dag dør op mod 25.000 smågrise.

Det siger svinebonde Nikolaj Iversen fra Sønderborg til dr. syd. Han mener, at dokumentaren på DR! forleden i det store hele viser et nogenlunde positivt billede af svineproduktionen.images (1)

Artiklen fortsætter under annoncen

Hver dag dør 25.000 smågrise i staldene.

Hver dag dør 25.000 smågrise i staldene.

– Generelt må jeg sige, at jeg var ret positivt overrasket over udsendelsen. Vi var mange, der havde troet, at vi for alvor skulle hænges ud i medierne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Gennem hele fredagen har der ikke været sparet på kritikken af svinebønderne på DRs hjemmeside, hvor flere debattører anklager svineproducenterne for dyremishandling. Men den kritik tager Nikolaj Iversen ikke specielt tungt.

Leverer varen

– Nu skal vi jo ikke gøre os bedre, end vi er, men vi bliver også nødt til at forholde os til, at vi producerer, hvad forbrugerne imagesefterspørger. Hvis forbrugerne ville have økologi, jamen så producerede vi økologisk. Men danskerne vil have billigt kød, siger Nikolaj Iversen.images (2)

Han tror også, at forbrugerne i sidste ende vil blive mere fortørnede over, hvis priserne på kødet stiger.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. maj 2021 Kultur, Sønderborg

Pingvinreglementet – en Beatfortælling der genåbnede Sønderborghus

7. maj 2021 Kultur

Torsdag genåbnede Marianne Van Toornburg, Susan Ørum og guitaristen Mikkel Grue scenen i Black Spot i Sønderborghus efter nedlukningen og det gjorde de med Beatfortælling – en tankevækkende historie, som blev tilsat herlige sange med indhold, som passede glimrede ind i Susan Ørums fortælling. Og Sønderborghus’ medarbejder, Peter Tjørnelund var rigtig glad: “Det er rigtigt […]

Læs mere...