Sønderborg-landmand: Vi svinebønder giver jer den vare i beder om

25. januar 2014 Erhverv

– Forbrugerne har et medansvar for svins dårlige forhold i landbruget, hvor der hver dag dør op mod 25.000 smågrise.

Det siger svinebonde Nikolaj Iversen fra Sønderborg til dr. syd. Han mener, at dokumentaren på DR! forleden i det store hele viser et nogenlunde positivt billede af svineproduktionen.images (1)

Artiklen fortsætter under annoncen

Hver dag dør 25.000 smågrise i staldene.

Hver dag dør 25.000 smågrise i staldene.

– Generelt må jeg sige, at jeg var ret positivt overrasket over udsendelsen. Vi var mange, der havde troet, at vi for alvor skulle hænges ud i medierne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Gennem hele fredagen har der ikke været sparet på kritikken af svinebønderne på DRs hjemmeside, hvor flere debattører anklager svineproducenterne for dyremishandling. Men den kritik tager Nikolaj Iversen ikke specielt tungt.

Leverer varen

– Nu skal vi jo ikke gøre os bedre, end vi er, men vi bliver også nødt til at forholde os til, at vi producerer, hvad forbrugerne imagesefterspørger. Hvis forbrugerne ville have økologi, jamen så producerede vi økologisk. Men danskerne vil have billigt kød, siger Nikolaj Iversen.images (2)

Artiklen fortsætter under annoncen

Han tror også, at forbrugerne i sidste ende vil blive mere fortørnede over, hvis priserne på kødet stiger.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. juli 2021 COVID-19, REGIONALT

Tyskland strammer indrejsereglerne for danskere

25. juli 2021 COVID-19

Stigningen i antallet af Corona-smittede danskere får de tyske myndigheder til igen at kategorisere Danmark som et såkaldt risikoområde. Ændringen træder i kraft i dag, søndag, og har betydning for både danske og tyske turister. Danskere, der rejser ind i Tyskland, skal kunne fremvise enten en negativ coronatest, et bevis på, at man er fuldt […]

Læs mere...