Sønderborg-landmand: Vi svinebønder giver jer den vare i beder om

25. januar 2014 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

– Forbrugerne har et medansvar for svins dårlige forhold i landbruget, hvor der hver dag dør op mod 25.000 smågrise.

Det siger svinebonde Nikolaj Iversen fra Sønderborg til dr. syd. Han mener, at dokumentaren på DR! forleden i det store hele viser et nogenlunde positivt billede af svineproduktionen.images (1)

Artiklen fortsætter under annoncen

Hver dag dør 25.000 smågrise i staldene.

Hver dag dør 25.000 smågrise i staldene.

– Generelt må jeg sige, at jeg var ret positivt overrasket over udsendelsen. Vi var mange, der havde troet, at vi for alvor skulle hænges ud i medierne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Gennem hele fredagen har der ikke været sparet på kritikken af svinebønderne på DRs hjemmeside, hvor flere debattører anklager svineproducenterne for dyremishandling. Men den kritik tager Nikolaj Iversen ikke specielt tungt.

Leverer varen

– Nu skal vi jo ikke gøre os bedre, end vi er, men vi bliver også nødt til at forholde os til, at vi producerer, hvad forbrugerne imagesefterspørger. Hvis forbrugerne ville have økologi, jamen så producerede vi økologisk. Men danskerne vil have billigt kød, siger Nikolaj Iversen.images (2)

Artiklen fortsætter under annoncen

Han tror også, at forbrugerne i sidste ende vil blive mere fortørnede over, hvis priserne på kødet stiger.

16. juni 2024 Kultur, Sønderborg

WoodSculpture: Motorsavene er startet

16. juni 2024 Kultur

Søndag middag bød borgmester Erik Lauritzen velkommen på Slotskajen til dette års udgave af WoodSculpure Festival, hvor kunstnere laver flotte skulpturer ud af store træstammer. “Det har været en fatastisk weekend med koncerter, Markedsdage og Strikkefestival og nu glæder vi os over det her event, WoodSculpture, der vil trække folk til havnen, hvor de vil […]

Læs mere...