Sønderborg-landmand: Vi svinebønder giver jer den vare i beder om

25. januar 2014 Erhverv

– Forbrugerne har et medansvar for svins dårlige forhold i landbruget, hvor der hver dag dør op mod 25.000 smågrise.

Det siger svinebonde Nikolaj Iversen fra Sønderborg til dr. syd. Han mener, at dokumentaren på DR! forleden i det store hele viser et nogenlunde positivt billede af svineproduktionen.images (1)

Artiklen fortsætter under annoncen

Hver dag dør 25.000 smågrise i staldene.

Hver dag dør 25.000 smågrise i staldene.

– Generelt må jeg sige, at jeg var ret positivt overrasket over udsendelsen. Vi var mange, der havde troet, at vi for alvor skulle hænges ud i medierne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Gennem hele fredagen har der ikke været sparet på kritikken af svinebønderne på DRs hjemmeside, hvor flere debattører anklager svineproducenterne for dyremishandling. Men den kritik tager Nikolaj Iversen ikke specielt tungt.

Leverer varen

– Nu skal vi jo ikke gøre os bedre, end vi er, men vi bliver også nødt til at forholde os til, at vi producerer, hvad forbrugerne imagesefterspørger. Hvis forbrugerne ville have økologi, jamen så producerede vi økologisk. Men danskerne vil have billigt kød, siger Nikolaj Iversen.images (2)

Artiklen fortsætter under annoncen

Han tror også, at forbrugerne i sidste ende vil blive mere fortørnede over, hvis priserne på kødet stiger.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 Politik, Sønderborg

Udviklingen af Rønhaveplads lægges i mølposen for en tid

10. august 2022 Politik

Tirsdag var udviklingen af Rønhaveplads på bordet i Teknik-, By- og Boligudvalget, hvor projektet blev sat i bero på grund af pengemangel. “Venstre ser stadig et stort potentiale i at udvikle Rønhaveplads til en oase i byen med legeplads, udeservering o.s.v., og samtidig også som en del af korridoren fra havnen til den øverste del […]

Læs mere...