Sønderborg mangler arbejdskraft – derfor er fremtidens arbejdsplads fokus på næste uges Erhvervstræf

10. marts 2023 Erhverv
Kjeld Stærk (V), formand for udvalget for Erhverv og Grøn Vækst
Kjeld Stærk (V), formand for udvalget for Erhverv og Grøn Vækst

På tirsdag den 14. marts mødes Sønderborgs virksomheder til Erhvervstræf, der holdes på Business College Syd og overskriften for årets erhvervstræf er ‘Fremtidens arbejdsplads’.

”Der er knaphed på arbejdskraft i Sønderborg og udviklingen peger på, at det bliver værre og derfor har vi følt, at det var et meget relevant tema. Byrådet har lige været en tur rundt til en række virksomheder og alle peger på det samme: Der er ikke kvalificeret arbejdskraft til rådighed”, siger Kjeld Stærk (V), der er formand for udvalget for Erhverv og Grøn Vækst, i et tv-interview til SønderborgNYT TV.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ifølge udvalgsformanden står virksomhederne overfor nye tider med anderledes krav og forventninger fra en ny generation af arbejdstagere, et andet syn på den moderne arbejdsplads efter Corona og et uddannelsesområde, hvor et tæt partnerskab mellem uddannelsesinstitutionerne og erhvervslivet er helt afgørende. Derfor vil der blandt andet være et indlæg fra SDU Sønderborg om hvordan universitetet samarbejder med virksomhederne.

”Vi skal udnytte den nærhedsfordel vi har her i Sønderborg, hvor lokale virksomheder kan komme i interaktion med universitet. Det vil gøre, at vi får dygtigere studerende og det vil også betyde, at SDU Sønderborg har noget at tilbyde, som er svært at finde hos andre universiteter, fordi vi kender hinanden og endelig, så sker der altså bare noget i en virksomhed, når den første ingeniør bliver ansat”, siger Kjeld Stærk til SønderborgNYT TV.

Artiklen fortsætter under annoncen

Til årets Erhvervstræf  kan virksomhederne møde Jens Broch, CEO hos Sunset Boulevard, der fortæller om, hvordan de har indført fire-dages arbejdsuge, blandt andet for at tiltrække ’Generation tomorrow’, som Mia Nyborg Jørgensen, konsulent hos Komponent, kommer og gør deltagerne klogere på.

”Jo bedre man er til at adressere de behov, der er hos de unge mennesker – jo lettere har man ved at tiltrække den arbejdskraft, man har brug for. Vi alle skal orientere os om fremtiden og vi har lagt masser af tid ind i erhvervstræffet og diskutere det emne med kollegaer og vi synes, det er helt naturligt at gøre det til omdrejningspunktet for, hvordan vi kommer videre”, siger Kjeld Stærk .

Artiklen fortsætter under annoncen

Årets Erhvervstræf holdes tirsdag den 14. marts klokken 15:30 til 18:15 på Business College Syd, Søndre Landevej i Sønderborg.

Du kan se hele tv-interviewet med udvalgsformand Kjeld Stærk her på SønderborgNYT TV.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk