Sønderborg og Chicago vil arbejde sammen om energieffektivitet

7. juni 2022 Erhverv

I forbindelse med Det Internationale Energiagenturs konference i Sønderborg har Chicago, Sønderborg Kommune og Det danske generalkonsulatet i Chicago i dag, tirsdag, skrevet under på en samarbejdsaftale om energieffektivitet. Byerne skal blandt andet dele viden om udvikling af rammevilkår og erfaringer med energieffektive løsninger, og samarbejdet skal bidrage til både de danske og amerikanske målsætninger om at nedbringe udledningen af CO2.

Fundamenter til nye hjem, kontorer og industrielle bygninger lægges for at skabe plads til de omkring 200.000 mennesker, der på verdensplan flytter til de store byer hver eneste dag. Bygninger står for 40 procent af det samlede energiforbrug, og der er store energibesparelser at hente ved at renovere de eksisterende og sætte højere standarder for de kommende byggerier. En optimering der har positive effekter på både klima, sundhed og elregningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

I dag mødtes bæredygtighedschef i Chicago, Angela Tovar, borgmester Erik Lauritzen og generalkonsul i Chicago Frank Hansen i Sønderborg for at sætte pen på papir for at samarbejde om energieffektivitet. Begge byer har fokus på energioptimering til fordel for deres beboere såvel som kloden.

”Vi håber, at vi med aftalen kan understøtte Chicagos bæredygtige ambitioner. Sønderborg-området er et levende demonstratorium på store energibesparelser, blandt andet fordi vi har renoveret mange kommunale bygninger samtidig med, at vi også stiller bæredygtige krav til nye byggerier. Vi har samtidig dygtige virksomheder i Sønderborg-området, der er stærke på teknologi, smarte energisystemer og andre løsninger til at minimere udledningen af CO2. Derfor står vi stærkt på bæredygtige løsninger, som kan bidrage til Chicagos grønne omstillingsproces. Vi forventer selvfølgelig også, at vi får noget ud af aftalen, sagde Erik Lauritzen i forbindelse med at aftalen blev skrevet under.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
13. august 2022 Politik, Sønderborg

Et skridt tættere på at flere af kommunens biler kører på el

13. august 2022 Politik

Natur-, Klima- og Miljøudvalget godkendte i marts Handleplan for grøn omstilling af persontransport. Et af tiltagene handler om at kommunen skifter benzin- og dieselbiler ud med elbiler. På onsdag skal Økonomiudvalget gerne nikke til udrulningsplanen. I forhold til at få sat ladestationer op, så forelægges sagen til Teknik-, By og Boligudvalgets beslutning, idet der er […]

Læs mere...