Sønderborg planter træer

3. september 2019 Samfund

Tirsdag blev der afleveret 1500 små træer på Rønhaveplads, hvor citymanager Axel Nielsen stod klar til at få træerne videre ud i byens butikker og Henrik Bielefeldt fra ProjectZero var også troppet op.

“ProjectZero er gået med i Danmark Planter Træer, fordi det spiller ind i Zero-visionen. LED-lys gør det ikke alene, når vi skal nå nullet”, siger Henrik Bielefeldt.

“Butikkerne har købt 50 træer og dem deler de ud til de handlende, som så kan gå hjem og plante dem og på den måde gøre en indsats for klimaet”, siger Axel Nielsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lige nu er træerne ret små, men det ændrer sig.

“Det er Majtræer og de bliver 10 til 15 meter høje og forresten er de ret gode for bier”, siger Henrik Bielefeldt.

Hotel Sønderborg Strand deler ikke ud

Hoteldirektør Helle Miang mødte op på Rønhaveplads for at hente de træer, som hotellet havde købt.

“Vi kan ikke give vores kunder træer med i kufferten, så vi har sagt til vores personale, at de kan få træerne, hvis de fortæller, hvor de vil plante dem”, siger Helle Miang.

“For eksempel er der træer, der skal plantes i en børnehave, så børnene kan følge med i, hvordan det vokser”.

Det synes Henrik Bielefeldt er glimrende:

“Det er også lettere at fortælle børnene om klima ud fra et træ end at forklare dem, hvordan en solcelle virker”, siger han.

Den 14. september samler hele Danmark ind til at plante træer.

Danmark Planter Træer indsamlingen bliver sendt direkte i et tre-timers indsamlingsprogram på TV2. Målet er at indsamle mindst 20 millioner kroner, så der kan plantes en million nye træer i landets folkeskove.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk