Sønderborg: Rekordsalg af el- og plugin-hybridbiler

12. januar 2022 Erhverv

Sønderborgerne har i den grad taget el- og plugin-hybridbilerne til sig og det ses i særdeleshed på nysalget i årets sidste måned, hvor de to biltyper tilsammen udgjorde 59,63 procent og dermed for første gang var større end nysalget af benzin- og dieselbiler, som til sammenligning udgjorde 36,6 procent af nysalget.

Det skriver ProjectZero.

Antallet af biler der kører på strøm stiller i stigende grad krav til ladestandere – både ude og hjemme. I boliger med parkering på egen matrikel kan beboeren opsætte en ladestander og derved lade bilen om natten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der skal selvfølgelig også skabes gunstige muligheder for opladning af bil til de beboere, der eksempelvis bor i lejlighed. Det skal bl.a. løses via et samspil af offentlige ladestandere, ladestandere ved arbejdspladser og boligforeninger med flere.

Transportministeriet har 1. januar åbnet for ansøgninger til ’Pulje til offentligt tilgængelige ladestandere 2022’ – puljen er på 65 millioner kroner til offentligt tilgængelige ladestandere på private arealer og der kan søges frem til 30. januar.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk