Sønderborg: Rekordsalg af el- og plugin-hybridbiler

12. januar 2022 Erhverv

Sønderborgerne har i den grad taget el- og plugin-hybridbilerne til sig og det ses i særdeleshed på nysalget i årets sidste måned, hvor de to biltyper tilsammen udgjorde 59,63 procent og dermed for første gang var større end nysalget af benzin- og dieselbiler, som til sammenligning udgjorde 36,6 procent af nysalget.

Det skriver ProjectZero.

Antallet af biler der kører på strøm stiller i stigende grad krav til ladestandere – både ude og hjemme. I boliger med parkering på egen matrikel kan beboeren opsætte en ladestander og derved lade bilen om natten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der skal selvfølgelig også skabes gunstige muligheder for opladning af bil til de beboere, der eksempelvis bor i lejlighed. Det skal bl.a. løses via et samspil af offentlige ladestandere, ladestandere ved arbejdspladser og boligforeninger med flere.

Transportministeriet har 1. januar åbnet for ansøgninger til ’Pulje til offentligt tilgængelige ladestandere 2022’ – puljen er på 65 millioner kroner til offentligt tilgængelige ladestandere på private arealer og der kan søges frem til 30. januar.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
30. maj 2023 Erhverv, Sønderborg

Kommunen rokerer i ledelsen

30. maj 2023 Erhverv

Carina Scheelke stopper den 10. juni som HR-chef i Sønderborg Kommune. Det er et ønske om at flytte tættere på børn og børnebørn, der gør, at Carina Scheelke rykker til Silkeborgområdet, hvor hun har fået job som afdelingsleder i Silkeborg Ungdomsskole. Derfor konstitueres Leder af Sundhedscenteret Christina Bakke som ny chef for HR i de […]

Læs mere...