Sønderborg satser på dispensation fra ghetto-reglerne

25. august 2020 Samfund

Integrationsarbejde er ikke nemt og det har det aldrig været, men i de senere år har vi i kommunen arbejdet på at få flere fra de såkaldte ghetto-områder – Nørager og Søstjernevej – og de øvrige områder derude – i uddannelse eller job.

Det sagde Jan Prokopek, formand for Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget på et pressemøde, der blev holdt tirsdag formiddag, fordi der onsdag kommer besøg fra Christiansborg, hvor borgmesterens dagsorden er, at Sønderborg får dispensation, så der ikke skal rives 60 procent af boligerne i Nørager og det tidligere Kærhaven ned.

Artiklen fortsætter under annoncen

Inden pressemødet talte SønderborgNYT med borgmesteren, som synes, det er ærgerligt, hvis ikke Sønderborg får en dispensation, så det gode arbejde, som faktisk bærer frugt, kan fortsætte.

“Det fortvivlende er, at der måles på tallene fra januar og ikke fra i dag, så alt det, som der er sket fra januar og frem til i dag, tælles ikke med”, sagde Jan Prokopek på pressemødet og tilføjede, at i dag er andelen af kriminelle i Nørager og det tidligere Kærhaven lavere end i resten af kommunen.

Sønderborg Andels Boligforening har i længere tid været klar til at rive dele af Nørager ned og opføre nogle lavere bygninger i stedet.

“Lige nu lever vores beboere med hoveddøre, der ikke kan låses og de lever med utætte vinduer. Men vi vil altså ikke sætte lejlighederne i stand og smide gode penge efter dårlige”, sagde SAB-formand Vivian Engelbredt, selvom hun synes, det er synd for beboerne. Hun kalder det vanvittigt, hvis det ender med, at der skal rives gode, velfungerende boliger ned i det tidligere Kærhaven.

At det er tallene for januar, der måles på, når der tales om ghetto-områder, har både boligforening og politikere længe vidst.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk