Sønderborg skal have det bedst mulige ud af den internationale energi-konference

9. februar 2022 Erhverv

Det Internationale Energiagentur, IEA, holder deres konference i Sønderborg til sommer og i dag, onsdag, har Økonomiudvalget onsdag haft en snak om, hvordan Sønderborg Kommune får det bedst mulige udbytte af konferencen.

“Det er jo stort, når ledere fra hele verden kommer til Sønderborg for at tale om noget, der har med vores hverdage at gøre, nemlig klimaet og den grønne omstilling”, siger borgmester Erik Lauritzen.

Kommune skal hjælpe med at få trafikken til og fra konferencen og den opgave er der fundet penge til.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi har i alt sat 800.000 kroner af til konferencen, selvom vi ikke har noget med den at gøre. Og 100.000 kroner skal bruges på at skoler og uddannelsesinstitutioner kan arbejde med den grønne omstilling op til konferencen og der er 100.000 kroner til de mere folkelige ting, som viser hvad den enkelte borger gør for den grønne omstilling.”, siger borgmesteren.

“For os i Venstre er det især vigtigt, at der er penge til at børn og unge kan arbejde med grøn omstilling”, siger byrådsmedlem Ellen Trane Nørby til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgmesteren synes, vi alle sammen skal være stolte.

“Og det skal vi, når der kommer sådan en konference og vi skal bruge den til at vise, hvad det er, som vi kan i Sønderborg”.

Økonomiudvalget nåede også frem til, at Vækstrådet skal gøre en indsats for at få den grønne omstilling i fokus.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 Politik, Sønderborg

Udviklingen af Rønhaveplads lægges i mølposen for en tid

10. august 2022 Politik

Tirsdag var udviklingen af Rønhaveplads på bordet i Teknik-, By- og Boligudvalget, hvor projektet blev sat i bero på grund af pengemangel. “Venstre ser stadig et stort potentiale i at udvikle Rønhaveplads til en oase i byen med legeplads, udeservering o.s.v., og samtidig også som en del af korridoren fra havnen til den øverste del […]

Læs mere...