Sønderborg Slot og CHPevent inviterer til julemarked

24. januar 2023 Erhverv
Julemarked. Foto: Ole Kæhler
Julemarked. Foto: Ole Kæhler

Et samarbejde mellem Sønderborg Slot og CHPevent gør, at der den 1.-3. december igen vil være et julemarked i Sønderborg

Sønderborg Slot har stået ved indsejlingen til Alssund i omkring 800 år og dannet ramme om mange begivenheder i Danmarks og grænselandets historie – og om godt 10 måneder kan der også skrives julemarked på cv’et.

Det skriver CHPevent i en pressemeddelelse.

Der vil til Julemarked på Sønderborg Slot være over 80 udstillere, som kommer med alt, hvad hjertet kan ønske sig af julepynt, dekorationer, brugskunst, delikatesser, julegodter, glaskunst, mode og mange andre spændende julegaveideer. Der er foodmarked, julemand og hans kone, forskellige børneaktiviteter og en masse sjov museums aktivitet. For det er ikke bare et julemarked. Lørdag og søndag kan du nemlig også komme ind og opleve den danske historie på slottet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Helt hvad der er på programmet endnu, er ikke helt planlagt.

”Vi arbejder med at få slottet gjort til en spændende del af det store julemarked, musik, fortællinger fra slottets historie og omvisninger i de forskellige udstillinger er en del af vores idekatalog”, fortæller Hanne Iversen fra Museum Sønderjylland, som Sønderborg Slot er en del af. De historiske rammer bidrager til at fuldende oplevelsen – da også billet til Julemarkedet giver adgang til at besøge de historiske rammer – og komme indenfor i museumsdelen – som huser flere udstillinger.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hele familien kan nemt bruge en hel dag til julemarkedet. Der vil udover muligheden for både at besøge slottet og juleboderne, blive mulighed for både at få stillet sulten samt nyde lidt varmt at drikke.

”Her er virkeligt noget for alle aldre” siger Claus Haas Petersen, som står bag CHPevent og uddyber:

”Vi glæder os meget til at samarbejde med Sønderborg Slot – Deres evne for formidling af det historiske og vores udbud af spændende udstillere, giver helt sikkert en fantastisk oplevelse, man ikke må gå glip af”.

Artiklen fortsætter under annoncen

I december kan man sammen med slottets faste udstillinger se udstillingen Sønderjyderne og Den Store Krig, som beretter om sønderjyderne og hvordan de oplevede krigen gennem deres fortællinger og genstande og finde ud af, hvordan det var som sønderjyde at kæmpe for et land, man ikke følelsesmæssigt identificerede sig med.

”Under Den store Krig var der jo også jul i skyttegravene og jul hos de familier der var hjemme i Sønderjylland, det kan måske være et af vores temaer under julemarkedet ”, uddyber Hanne Iversen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Julemarkedet er åbent fredag den 1. december kl. 14.00-19.00, lørdag d. 2.december kl. 10.00-17.00 og slutter søndag d. 3. december kl. 10.00-16.00.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. februar 2023 Erhverv, REGIONALT

Nu er der sat navne på Norlys’ repræsentantskabsmedlemmer

8. februar 2023 Erhverv

Efter godt tre ugers valgkamp er der nu sat navne på de 671 lokale andelshavere, som de næste fire år udgør den øverste myndighed i energi- og telekoncernen Norlys. Repræsentantskabsmedlemmerne er valgt af og blandt Norlys’ 800.000 andelshavere, og hele 189 af de nyvalgte er andelshavere, som træder ind i Norlys’ repræsentantskab for første gang. […]

Læs mere...