Sønderborg trækker i den grønne førertrøje

10. marts 2022 Erhverv
Holder bag den grønne trøje. Pressefoto
Holder bag den grønne trøje. Pressefoto

Med Tour de France i Sønderborg møder verdens største cykelløb verdens grønneste målby. Fra den 23. marts og frem til cykelløbet den 3. juli præsenterer Sønderborg Kommune et stærkt, grønt førerhold, der skiftevis tager Den Grønne Førertrøje på og viser, hvordan verdens grønneste målby gør en bæredygtig og grøn forskel.

Hver uge præsenteres en grøn førertrøje-partner, der står for en grøn aktivitet. Det kan være et foredrag, rundvisning eller anden begivenhed, der inddrager borgerne. For eksemepl præsenteres der klimavenligt træ, hvor det er muligt både at se og mærke træprøverne, Ungeklimarådet vil i deres uge involvere unge i en event, som skal munde ud i en ungeklimavision for Sønderborg Kommune, det er muligt at besøge Danmarks mest bæredygtige familiehus, ProjectZero tager på Roadshow rundt om i kommunen, og Bæredygtig Transport sætter fokus på hverdagscyklisme.

Artiklen fortsætter under annoncen

”De seneste 15 år har ProjectZero og vores mange andre grønne initiativer bragt os langt. Derfor er vi i dag spydspids for den grønne omstilling i Danmark. Den Grønne Førertrøje skal både demonstrere, hvordan vi i fællesskab er kommet hertil, men også hvordan vi fremadrettet når i mål med nye grønne ambitioner. Både virksomheder, den enkelte borger eller lokalforening kan gøre en forskel for den grønne dagsorden med de ressourcer, man nu en gang har. Dét er også budskabet i Den Grønne Førertrøje, og det er meget stærkt at opleve, at projektet går på tværs på den måde. For vi når længst ved fælles indsats, siger borgmester Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Formand for Udvalget Erhverv og Grøn Vækst, Kjeld Stærk, glæder sig ligeledes over tankerne bag Den Grønne Førertrøje.

”Sønderborg Kommune har store ambitioner på klimaets og miljøets vegne og med et stærkt erhvervsliv i ryggen, der arbejder med klimateknologi, energieffektivisering, industriel elektronik og digitalisering skal vi fortsætte det drive, vi har i dag. Med de seneste ugers sikkerhedspolitiske udvikling er Sønderborgs klimaløsninger mere relevant end nogensinde før. Bæredygtighed er både nødvendigt og en god forretning, og det har vi et dygtigt erhvervsliv, der ser muligheder i”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fra den 23. marts udstiller Den Grønne Førertrøje med et samlet overblik i Borgen. Som en del af udstillingen vil der også være en børneaktivitet, som sætter spot på kursen mod en grønnere hverdag. Der er naturligvis tænkt bæredygtighed ind i den fysiske indretning af butikken, da informationstavlerne med de grønne fortællinger er recyclet og doneret.

Udstillingen foregår i samme butik, hvor de beskyttede beskæftigelsestilbud sælger produkter, som de selv har lavet og åbningstiderne er tirsdag – fredag 12-17 og lørdage 10-13.

Artiklen fortsætter under annoncen

Holdet bag Den Grønne Førertrøje: De 14 partnere i Den grønne førertrøje er Niko-Servodan, House of Science, Ungeklimarådet, Bygma, Bitzer, Sønderborg Forsyning, Bæredygtig Transport, EUC, ProjectZero, Gråsten Landbrugsskole, Naturvejlederne, Sønderborg Kommune i forbindelse med Energieffektiviseringskonferencen i juni, Center for Verdensmål, Gråsten Teglværk og de beskyttede beskæftigelsestilbud.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
15. august 2022 Nordborg, Samfund

Nordborg-branden: En del af Storegade i Nordborg er spærret

15. august 2022 Nordborg

Siden søndag eftermiddag er der blevet holdt ekstra godt øje med de to bygninger, som var udsat for brand, på Storegade i Nordborg. Det er hjemmeværnet og også politiet, som sørger for, at der ikke er nogen, som kommer indenfor afspærringen, som er omkring brandstederne. “Brandårsagen skal undersøges af politiet og det sker nok mandag […]

Læs mere...