Sønderborg Varme hjælper Fødevarestyrelsen med at få brændt opgravede mink

Foto: Sønderborg Varme
11. maj 2021 Erhverv

Den 13. – 14.- og 15. bliver der brændt en del af de opgravede mink af på Sønderborg Varmes forbrændingsanlæg og hvis det går, som det forventes, så bliver Sønderborg Varme ved med at hjælpe med afbrændingen af mink, indtil de alle er væk.

“Vi har budt ind på opgaven fordi, vi ser det som en samfundsopgave, hvor vi må stå sammen”, siger Sønderborg Varmes direktør, Erik Wolff, til SønderborgNYT.

Direktøren sætte pris på, at der i aftalen er givet plads til nogle prøveafbrændinger.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der kommer ikke lugtgener fra vores skorsten og der skulle heller ikke gøre det i forbindelse med aflæsningen, så sønderborgenserne har ingen grund til bekymring”, siger han og tilføjer, at der efter prøveafbrændinger skal gives et endeligt ja eller nej til aftalen.

Det er Fødevarestyrelsen der har bedt om hjælp til at de opgravede mink kommer væk hurtigst muligt og det bliver forbrændingsanlæggene i Sønderborg, Esbjerg, Kolding, Holstebro, Odense, Aarhus, Hjørring, Aalborg, Glostrup, Amager, Roskilde, Næstved og Hørsholm, som hjælper med den samfundsopgave.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. juni 2022 Samfund, Sønderborg

Autocampere får nye p-pladser – det skal få dem væk fra Slotskajen

30. juni 2022 Samfund

Politikerne i Teknik-, By- og Boligudvalget har tilbage i februar udpeget tre områder, som i en forsøgsperiode skal fungere som P-plads for autocampere og trække autocamperne væk fra Slotskajen. “Forvaltningen har fundet otte områder og vi valgte de tre af dem”, siger udvalgsformand Kirsten Bachmann til SønderborgNYT. Hun fortæller, at det vigtige er, at pladserne […]

Læs mere...