Sønderborg vil tiltrække flere krydstogtskibe

20. august 2020 Erhverv

To krydstogtskibe har indtil nu lagt vejen forbi Sønderborg siden Sønderborg Kommune i 2016 valgte at sætte fokus på at tiltrække krydstogtskibe til Sønderborg og nu investerer kommunen i at få flere krydstogtskibe til byen.

Sønderborg har besluttet at melde sig ind i foreningen ’Cruise Copenhagen Network’, som er det nationale netværk for krydstogtsturisme i Danmark.

Foreningens formål var oprindeligt at tiltrække krydstogt til København, men i takt med at branchen har udviklet sig, er flere havne blevet optaget i netværket og der arbejdes nu med at tiltrække krydstogtturisme til hele Danmark – og nu også Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

De nuværende havne i netværket er: København, Skagen, Aalborg, Aarhus, Fredericia, Nyborg, Kalundborg, Hundested, Helsingør og Rønne.

’Cruise Copenhagen Network’ har oplyst, at de har interessetilkendegivelse fra mere end 40 mindre krydstogtskibe om anløb i løbet af de kommende fem år og at tendensen går i retning af flere anløb, men også mindre skibe, hvilket øger interessen for de mindre havne, herunder Sønderborg.

Sønderborg Kommune skal ikke betale for at være medlemskab i 2020, men fra 2021 koster det kommunen 29.400 kroner årligt.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
17. oktober 2021 Kultur, Sønderborg

Mark & Christoffer underholder til Alsingergildets 75 års jubilæum

17. oktober 2021 Kultur

Det alsiske dialektselskab Alsingergildet fylder 75 år i år. Jubilæet fejres med en koncert søndag den 7. november med pigekor og duoen Mark & Christoffer. Jubilæumskoncerten holdes på Sønderborg Teater og indledes med noget så sønderjysk som kaffebord. Det serveres i Sønderborgsalen på Hotel Sønderborg Strand. Ud over kaffebord og dobbeltkoncert får gæsterne også underholdning […]

Læs mere...