Sønderborg Vinen er afsløret og klar til brug

26. november 2022 Ringriderfesten

Den har en dyb rubinrød farve, den er kraftig, og den kommer fra området Ribera del Duero nord for den spanske hovedstad Madrid. Her er jorden sandet og leret. Det i kombination med temperaturudsving på op til 20 grader mellem de varme dage og kølige nætter giver Tinta del Pais-vinstokkene optimale vækstbetingelser.

Nu er druerne omdannet til en særdeles velsmagende rødvin, som under navnet Sønderborg Vinen 2023 er sendt på markedet af Ringriderfesten og Wohlenberg Vinhandel.

“Trods inflationen, så kan I glæde Jer over, at I stadig kan købe vinen til under 100 kroner flasken”, sagde Ringriderfestens formand, Jan Rasmussen, da vinen og især etiketten skulle afsløres i Rådhuset lørdag formiddag.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er dejligt at se, der er kommet så mange indenfor i Rådhuset, hvor vi helt efter traditionen har besøg af Sønderborg Garden og Ringriderfestens heroldere. Omn lidt skal vi smage på vinen – og i år har jeg ikke været med til at prøvesmage, så jeg glæder mig ekstra meget”, sagde borgmester Erik Lauritzen, inden han afslørede billedet af årets etiket, som er skabt af grafisk designer Jesper Philipsen.

“Wohlenberg henvendte sig til GOTO Sønderborg og spurgte, om vi ville lave etiketten og jeg sagde straks, at det ville jeg sgu’ gerne”, sagde Jesper Philipsen efter borgmesteren havde fjernet det klæde, som skjulte motivet, der har afsæt i ringene på byens havn.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg ville ikke tage udgangspunkt i noget tilbageskuende som 1864 eller Sønderborg Slot, men derimod noget fremadskuende og her var byens havn jo oplagt”.

Lidt om flaskens indhold

Vinen er nøje udvalgt af Ringriderfesten i et tæt samarbejde med vineksperterne fra Wohlenberg Vinhandel.

Sønderborg Vinen 2023 er en kraftig vin med duftnoter af mørke bær og smag af saftige brombær. Den har en god syre og en lang krydret eftersmag.

Vinen, der har et alkoholindhold på 14 procent, får man det optimale ud af ved at servere den ved en temperatur på 16-18 grader.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Vinen forhandles af Wohlenberg Vinhandel og koster 99 kroner per flaske. Køber man en kasse med seks er prisen 550 kr.

En del af overskuddet fra salget af Sønderborg Vinen 2023 går ind i Ringriderforeningens samlede regnskab, hvor en væsentlig del af overskuddet doneres til områdets foreninger.

Du kan SE BILLEDER HER.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. januar 2023 Kultur, Sønderborg

SMUK havde Dorthe Gerlach med til Nytårskoncerten

28. januar 2023 Kultur

Fredag aften spillede Slesvigsk Musikkorps Nytårskoncert i Alsion og inden musikken begyndte, så var J. P. Rasmussen fra Hjemmeværnet på scenen og byde velkommen. Det skyldes, at Hærhjemmeværnet og Lions Sønderborg og Alssund er sammen om at arrangere koncerten. “SMUKs Nytårskoncerter kom til Sønderborg i 2003 og det skyldes en meget fremsynet chef på Sønderborg […]

Læs mere...