Sønderborg-virksomheden Niko gør klar til grønne investeringer

16. maj 2021 Erhverv
Foto: Pressefoto, ProjectZero
Foto: Pressefoto, ProjectZero

Niko, der leverer produkter som bidrager til reducering af CO2-udledning fra boliger og virksomheder gennem blandt andet styring af lysforbruget, sætter nu ekstra fokus på Nikos egen CO2-udledning og har nu igangsat arbejdet med at finde mulige CO2-reduktioner og grønne investeringsmuligheder.

“Vi har tidligere optimeret vores forbrug for at spare på vores CO2-udledning, men tiden har udviklet sig, så nu er det på tide, at vi kigger nærmere på, hvordan vi kan spare mere. Det er jo en kontinuerlig proces, så selvom vi tidligere har sparet, betyder det jo ikke, at vi er færdige med at tænke grønne tanker”, siger Niels Christensen, Country Director Niko Nordic.

Artiklen fortsætter under annoncen

Niko udvikler produkter, som skal hjælpe borgere med at holde styr på sit energiforbrug. Blandt andet via det, der kaldes et ‘Smart Home’ system, som kan holde styr på, hvornår det er bedst at benytte sin egen strøm fra eksempelvis solceller. Der er derfor meget fokus på komfort i Nikos løsninger.

”Det ligger i Nikos DNA, qua de produkter vi producerer, at tænke og agere grønt. Samtidigt vil vi gerne være med til at gøre opmærksom på det ansvar, der ligger på virksomhederne med henblik på at reducere CO2-udledningen, hvis målet om et CO2-neutralt  Sønderborg i 2029 skal indfries”, siger Niels Christensen

Artiklen fortsætter under annoncen

Niko er endnu ikke blevet mødt med krav fra kunderne om at dokumentere virksomhedens egen CO2-udledning, men Niels Christensen fortæller, at de ikke vil vente til nogen beder om det, men derimod at være med til at sætte udviklingen i gang.

Det er Scanenergi, der har foretage en gennemgang af Niko for at få klarlagt muligheder og få virksomhedens CO2-udledning kortlagt, så Niko har et udgangspunkt for de potentielle CO2-besparelser.

Denne artikel er bragt i samarbejde med Sønderborgs ProjectZero.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
19. juni 2021 Sport, Sønderborg

Hans Natorp fra Sønderborg i spidsen for Danmarks Idrætsforbund

19. juni 2021 Sport

Ved Danmarks Idrætsforbunds årsmøde blev Hans Natorp valgt til ny formand ved et kampvalg, hvor han fik 76 stemmer, mens 71 stemte på modstanderen, Thomas Bach. ”Jeg glæder mig til at tage DIF ud på en modig og visionær rejse, hvor vi hele tiden udfordrer og udvikler vores organisation med en ambition om fremskridt, mangfoldighed, […]

Læs mere...