Sønderborgenserne fulgte valget direkte på SønderborgNYTs Facebook Live

23. november 2017 KV2017 Skrevet af: Michael Kjær

Dagen op til valgdagen bød SønderborgNYT velkommen til direkte tv-interviews med alle opstillede partier og lister til kommunalvalget og på selve valgdagen sendte SønderborgNYT direkte stemningsreportager fra flere valgsteder og sluttede valgaftenen af i valgcafeen i det tidligere bibliotek. Og onsdag sendte SønderborgNYT et direkte tv-interview med borgmester Erik Lauritzen efter at det stod fast, at han fortsætter som borgmester.

Og det var populært at følge med direkte på SønderborgNYTs Facebook Live.

Artiklen fortsætter under annoncen

Siden mandag morgen er der 87.000 gange startet en video på SønderborgNYTs Facebookside og gennem de seneste fire dage har sønderborgenserne set omkring 60.000 minutters tv. Det viser statistik fra Facebook.

”Vi er enormt stolte over, at så mange fulgte med til vores præmiere på direkte tv via Facebook Live og ja, det var også  første gang vi også skulle sende direkte tv så ikke alt klappede perfekt, hverken foran eller bag kameraet, men det har været enormt lærerigt – og sjovt”, fortæller Ole Kæhler fra SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

De første direkte sendinger havde desværre en synkroniseringsfejl som gjorde, at lyd og billede ikke passede sammen, men det problem blev løst i løbet af valgaftenen.

”Al begyndelse er svær, men nu har vi nogle rigtig gode erfaringer at bygge videre på og med vores ny indkøbte udstyr kan vi på et øjeblik sende direkte via SønderborgNYTs Facebook Live fra hele kommunen og det er noget vi kommer til at gøre rigtig meget fremover”, siger Ole Kæhler der også takker for de mange positive kommentarer, som læserne er kommet med.

Artiklen fortsætter under annoncen

Flere har spurgt hvilket udstyr der bruges. Den løsning som SønderborgNYT har indkøbt er helt ny generation af udstyr der kan transmittere tv i HD kvalitet og SønderborgNYT er, ifølge den danske importør, det første medie i Europa der har taget det nye udstyr i brug.

Udstyret er et såkaldt ’READY2GO TERADEK BOND BACKPACK’. Navnet dækker over at alt sendeudstyret sidder placeret i en rygsæk, som fotografen har på ryggen. Herefter sørger op til fire 4G mobilmodems for at sende et direkte HD tv-signal direkte til en videodistributionsserver, som herefter distribuerer videre til de platforme der ønskes.

Artiklen fortsætter under annoncen

Under kommunalvalget valgte SønderborgNYT at sende tv via Facebook Live, men der kan også sendes direkte på mange andre videoplatforme eksempelvis YouTube og Vimeo.

22. juli 2024 Kultur, Nordborg

Der er plads til flere til ringriderfesten i Guderup

22. juli 2024 Kultur

Søndag er der ringridning i Guderup og dagen begynder med et rytteroptog, som starter klokken 11:30. Klokken 12 åbner telte, boder og Als Udlejnings legeland på pladsen – og frem til klokken 14 er der gratis sildebord til de, der køber en øl eller en sodavand. Omkring klokken 16 er der kongeomridning og klokken 17:15 […]

Læs mere...