Sønderborgenserne var klar – Energistyrelsen fejlede da Bygningspuljen åbnede for tilskud

9. april 2021 Samfund

Sønderborg Kommune og ProjectZero havde sat alle sejl til, for at vejlede sønderborgenserne bedst muligt, så boligejere kunne søge tilskud i Bygningspuljen til energi-renovering, men mange ventede forgæves og kom aldrig igennem.

”Det glæder mig at boligejerne i hele sønderborg-området var klar til at søge tilskud til energi-renovering, men jeg er enig med de mange der gik forgæves – Energistyrelsens ansøgningsportal og kø-system var simpelthen ikke tænkt godt nok igennem”, siger direktør for ProjectZero, Peter Rathje, til SønderborgNYT og Energistyrelsen erkender også, at styrelsen ikke har været tydelig nok i sin kommunikation omkring kø-systemet.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi har prøvet at oplyse så godt som muligt, men vi skulle have gjorde det klart, at man kunne tilgå et venterum inden klokken 10.00”, siger Hedi Koch, som er enhedschef i Energistyrelsen, til TV2.

Hedi Koch fortæller videre, at Energistyrelsen blev overvældet af den voldsomme interesse for puljen, som pressede ansøgningsportalen og gjorde ventetiden meget lang, men understreger overfor TV2, at ansøgere der loggede på før klokken 10 ikke har fået en plads foran i køen, og at man har haft ligeså stor chance, hvis man trykkede indenfor de første 15 sekunder efter klokken 10.

Artiklen fortsætter under annoncen

Onsdag klokken 10.00 åbnede bygningspuljen for ansøgninger om tilskud til energioptimerende projekter og allerede efter 13 timer efter var puljen tømt for de 250 millioner kroner og ProjectZero direktøren kan godt forstå boligejernes frustrationer med køer og lange ventetider:

”8.600 boligejere kom gennem nåleøjet – og hvor mange fra Sønderborg-området ved vi ikke endnu – men den af Energistyrelsen anvendte metode til håndtering af den store boligejer-interesse har behov for et kritisk eftersyn inden årets næste puljer slippes løs i august og oktober, således at vi undgår frustration og tidsspilde hos Sønderborgs ellers topmotiverede boligejere”, siger Peter Rathje.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er Folketinget, som i efteråret 2020 har besluttet at uddele 2,6 milliarder kroner som tilskud til energirenovering af ejerboliger samt konvertering af varmekilder til bl. a. varmepumper frem til 2026.

Midlerne skal styrke renoveringsindsatserne, som er nødvendige for at realisere Folketingets klimamålsætning om 70% CO2-reduktion i 2030 – og er med til at bakke op om byrådets ProjectZero-vision om et CO2-neutralt Sønderborg i 2029.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
10. december 2022 Sønderborg, Frivillige

Det kommende folkekøkken kan rykke ind i Frivillighedens Hus

10. december 2022 Sønderborg

Sønderborg Kommune støtter op om et folkekøkken i Sønderborg, som vil udlevere mad til kommunens udsatte borgere og kommunen stiller Frivillighedens Hus til rådighed for folkekøkkenet, der åbner i januar. Det er blevet meget dyrere at leve. Inflationen er høj, og det er samtidig blevet dyrere at bruge varme og strøm. Det rammer også de […]

Læs mere...