Sønderborgensernes madaffald bliver kørt til Holsted

26. oktober 2020 Erhverv

Jeg har lagt mærke til at når medier skriver om biogasanlægget ved Glansager, så skriver de, at det modtager gylle og bioaffald fra Sønderborgs kommunes borgere, skriver John Lagoni til SønderborgNYT.

Det er ikke helt rigtigt, fordi anlægget i Glansager er et rent gylleanlæg,

Madaffald bliver kørt til Holsted, fordi der ikke findes et anlæg tættere på os, som kan behandle madaffald.

Artiklen fortsætter under annoncen

Før madaffald kan bruges på et biogasanlæg skal det nemlig gennem forarbejdningsprocessen med pulpning, så vi kan desværre ikke bare køre det til Glansager, oplyser Sønderborg Forsyning.

Affald skal genbruges

“I Sønderborg Forsyning gør vi vores for at bidrage til den grønne omstilling”, sagde Sønderborg Forsynings direktør, Hans Erik Kristoffersen i forbindelsen med modtagelsen af de nye skraldebiler.

“Danskerne er blandt dem, der producerer mest affald og det skal laves til ressourcer, så vi ikke bare brænder det af eller opbevarer det på en losseplads”, sagde direktøren..

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. april 2021 Erhverv, Gråsten

Biogas: Kommunen vidste Nature Energy var i gang med at bygge i Kværs

22. april 2021 Erhverv

Tine Brodersen er med i gruppen ‘Nej tak til biogasanlæg i Kværs’ og hun undrer sig over, at Sønderborg Kommune ikke forlængst har stoppet biogas-byggeriet. Det skete først onsdag og det var efter at Miljø- og Fødevareklagenævnet havde fejet Sønderborg Kommunes miljøgodkendelse og VVM-tilladelse af bordet. “Det er jo ikke fordi, forvaltningen ikke har vidst, […]

Læs mere...