Sønderborghus søger om at fortsætte som regionalt spillested

Sønderborghus. Arkivfoto
Sønderborghus. Arkivfoto
26. marts 2024 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

I 24 år har Sønderborghus båret titlen som regionalt spillested. Det betyder, at spillestedet forpligter sig til at ikke blot sætte kendte navne på plakaten, men også satse på nye talenter og smallere genrer som verdensmusik, elektronisk musik og jazz.

Det er Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik, der hvert fjerde år udpeger de regionale spillesteder. Udpegningen af regionale spillesteder skal sikre udviklingen af det rytmiske musikliv lokalt, regionalt og nationalt. I 2024 skal der udpeges regionale spillesteder for perioden 2025-2028. Sønderborghus har søgt om en genudpegning som regionalt spillested, og Sønderborg Kommune bakker op ansøgningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi har et utroligt rigt og sprudlende kulturliv. Sønderborghus har gennem mange år markeret sig som regionalt spillested. Et dynamisk knudepunkt for musik, som inkluderer mange forskellige genrer og talenter. Derfor bakker udvalget selvfølgelig op om Sønderborghus’ ansøgning”, siger Christel Leiendecker, der er formand for Udvalget for Kultur, Idræt og Medborgerskab.

Der udpeges regionale spillesteder i hele Danmark, og spillestederne finansieres af kommunen og staten. Derfor har Udvalget for Kultur-, Idræt- og Medborgerskab også givet tilsagn om et årligt tilskud til driften på 2,3 millioner kroner i årene 2024-2028. I alt støtter Sønderborg Kommune Sønderborghus samt ungdomskulturhuset Mejeriet med 4,5 millioner kroner om året.

Artiklen fortsætter under annoncen

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik forventes at udpege de regionale spillesteder og fastsætte de kommende driftstilskud.

17. april 2024 Erhverv, Sønderborg

Erhvervslivet fik indblik i lufthavnens fremtid

17. april 2024 Erhverv

Tirsdag eftermiddag var 80 personer fra 45 lokale virksomheder samlet på Hotel Alsik for at høre om Sønderborg Lufthavn, som netop har fået lavet en analyse af erhvervslivets ønsker til lufthavnen. “Udviklingen af Sønderborg Lufthavn er en vision for Sønderborg Kommune og Bitten & Mads Clausens Fond”, sagde Lars Tveen, som er direktør i fonden. […]

Læs mere...