SønderborgNYTs læsere: Lad Skøjtebanen blive liggende ved havnen

1. november 2020 Samfund

Blandt SønderborgNYTs læsere er der flest, der synes, at Skøjtebanen skal blive ved med at ligge ved havnen.

Men det er Byrådet, som skal beslutte, om Skøjtebanen skal blive ved havnen eller flyttes til Rønhaveplads – og i den kommende uge skal Byrådets politiske udvalg drøfte, hvor Skøjtebanen skal placeres i fremtiden – og de to muligheder, der er i spil, der den nuværende placering ved Nørrebro og Rønhaveplads.

Lørdag spurgte SønderborgNYT læserne om, hvor de mener, det er bedst at have Skøjtebanen og der kom tæt på 200 svar.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Hvorfor ødelægge noget, når det fungerer nu, så lad den dog blive, hvor den er nu på havnen. Hvor lang tid vil der gå, inden der bliver klaget på Rønhavepladsen på grund af støj”, skriver Torben Roth. Og netop det med støjklager, har forvaltningen nævnt i sit oplæg.

“Der har været klager over støj fra Skøjtebanen og det er især, når der er Skøjte-disko i aftentimerne. Antallet af klager må forventes at stige, hvis Skøjtebanen flyttes til Rønhaveplads, fordi der så vil være flere boliger tæt på Skøjtebanen”, skriver forvaltningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Den ligger utrolig flot ved havnen, hvis der kunne findes et større areal ville det være perfekt. Rønhaveplads er endnu mindre og derfor udelukket”, skriver Anette Lock Petersen.

Når der skøjtes ved havnen, så er det tit familier, som får en fælles oplevelse.

“Helt klart Rønhaveplads. Vi mangler liv og glade dage i det område – og så er der da bare et eller andet idyllisk ved en skøjtebane i midtbyen”, skriver Bente Leimand, der bakkes op af Tanja Vagner Kristensen, som også mener, at Skøjtebanen skal flyttes til Rønhaveplads.

Artiklen fortsætter under annoncen

En del af butiksejerne vil også gerne have Skøjtebanen til Rønhavepladsen og håber så, at forældre, som tager med deres børn til Skøjtebanen, vil bruge tiden på at shoppe, mens børnene skøjter.

Der er også læsere, der hellere ser, at den placeres i Nordborg, Augustenborg eller Kegnæs. “Der er jo ikke spor længere fra Sønderborg til Nordborg end der er fra Nordborg til Sønderborg, skriver Hans Christian Hansen.

Desuden har læsere også foreslået, at Skøjtebanen skal have plads ved Mejeriet eller på Ringriderpladsen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. februar 2023 Erhverv, REGIONALT

Nu er der sat navne på Norlys’ repræsentantskabsmedlemmer

8. februar 2023 Erhverv

Efter godt tre ugers valgkamp er der nu sat navne på de 671 lokale andelshavere, som de næste fire år udgør den øverste myndighed i energi- og telekoncernen Norlys. Repræsentantskabsmedlemmerne er valgt af og blandt Norlys’ 800.000 andelshavere, og hele 189 af de nyvalgte er andelshavere, som træder ind i Norlys’ repræsentantskab for første gang. […]

Læs mere...