Sønderborgs boligejeres friværdi er steget – se hvor meget her

Boligejernes friværdi i Sønderborg er steget. Pressefoto: Palle Peter
Boligejernes friværdi i Sønderborg er steget. Pressefoto: Palle Peter
17. april 2024 Erhverv Skrevet af: Michael Kjær

Trods eksperternes forventninger kan boligejerne i Sønderborg glæde sig over, at deres friværdi er vokset støt i 2023. Det viser tal fra Realkredit Danmark, som home har kigget nærmere på.

”Boligejerne i Sønderborg kan glæde sig over, at de er blevet bedre økonomisk polstret det seneste år, og det giver familierne større tryghed og dermed flere muligheder i deres privatøkonomi”, siger Merete Lund Brock fra home Sønderborg til SønderborgNYT.

Ifølge tal fra Realkredit Danmark over den gennemsnitlige friværdi pr. parcelhus er friværdien for parcelhuse i Sønderborg Kommune i gennemsnit steget til 642.825 kroner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den gennemsnitlige friværdi pr. parcelhus på landsplan er cirka 1,25 millioner kroner og opgørelsen viser også, at der er stor forskel på friværdien rundt i kommunerne, fra 8,4 millioner i toppen til 250.000 kr. i bunden.

Sammenholdes den gennemsnitlige friværdi i Sønderborg Kommune med nabo kommunerne, ligger Sønderborg i top med 642.825. I Haderslev har boligejerne en gennemsnitlig friværdi på 497.805, i Aabenraa 582.240 og i Tønder er den gennemsnitlige friværdi på 422.239 kroner.

Artiklen fortsætter under annoncen

På Frederiksberg finder vi landets højeste friværdier med en gennemsnitlig friværdi pr. parcelhus på cirka 8,4 millioner kroner, og helt i bunden af listen er Lolland, hvor den gennemsnitlige friværdi er noget mere beskeden på 250.000 kroner.

I kølvandet på inflationskrisen og de kraftige rentestigninger i 2022 forudså mange prisfald, men boligejerne kan ånde lettet op.

”Således gik det, som bekendt, ikke, da inflationen faldt kraftigt tilbage, renterne stabiliserede sig, arbejdsmarkedet fortsatte sin fremgang, og endelig betød boligskattereformen, at især markedet for ejerlejligheder oplevede et markant rygstød i 2023 i kampen for at opnå en permanent skatterabat”, forklarer Christian Hilligsøe Heinig, der er cheføkonom i Realkredit Danmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fremgangen i friværdierne blev ikke kun hjulpet på vej af stigende boligpriser i 2023. Boligejerne lånte også mindre i boligen og omlagde lån, så restgælden blev mindre, forklarer Realkredit Danmark.

28. maj 2024 Samfund, Sønderborg

SONFOR vil bruge over en milliard på et nyt renseanlæg

28. maj 2024 Samfund

I 2016 blev det besluttet, at der skulle bygges et centralt renseanlæg i Sønderborg Kommune, og dengang blev der sat en prislap på 300 millioner kroner på projektet. Her, otte år senere, kigger SONFOR ind i en samlet investering på 1,3 milliarder kroner. Det siger bestyrelsesformand for SONFOR, Ellen Trane Nørby, til SønderborgNYT TV i […]

Læs mere...