Sønderborgs borgerlige partier indgår fælles valgforbund

3. september 2017 KV2017

Liberal Alliance, Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige og Venstre har indgået fælles valgforbund til kommunalvalget den 21. november. Sammen ønsker partierne at bane vejen for en ny borgmester og sikre borgerlige vælgere, at der ikke opstår stemmespild partierne imellem.

”I Dansk Folkeparti er vi glade for, at vi er fire partier, der står sammen om at sikre de borgerlige stemmer i Sønderborg kommune. Vi har været glade for samarbejdet på den borgerlige side i byrådet de seneste 4 år. Derfor er det logisk for os, at vi går i valgforbund sammen igen”, siger Dansk Folkepartis spidskandidat, Stefan Lydal i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Liberal Alliance er i dag ikke repræsenteret i Sønderborg byråd, men ser optimistisk på den kommende kommunalvalgkamp, efter det gode resultat partiet fik ved seneste folketingsvalg.

”Vi har en målsætning om at blive en klar liberal stemme i Sønderborg byråd efter næste valg. Vi ønsker lavere skat, mindre bureaukrati og bedre kernevelfærd. Derfor er det relevant for os at indgå i et stærkt borgerligt-liberalt valgforbund, så det ikke kun er ved folketingsvalg at vi fire partier opnår flertal i Sønderborg kommune, men også ved det kommende kommunalvalg”, udtaler Liberal Alliances spidskandidat, Sarah Maria Grønbæk.

Artiklen fortsætter under annoncen

Siden kommunalvalget for fire år siden, er der kommet et yderligere parti til i den borgerlige familie. Nye Borgerlige i Sønderborg kommune skal ud i deres første valgkamp, og ser frem til at være en del af det borgerlige valgforbund.

”Nye Borgerlige er et nyt parti, som arbejder hårdt på at vi får et systemskifte i kommunen. Derfor er vi med i et fælles borgerligt valgforbund, der skal sikre, at vi ikke spilder stemmer over til den røde side”, udtaler Nye Borgerliges spidskandidat, Karsten Grau.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Jeg er rigtig glad for, at det er lykkes at samle de borgerlig-liberale partier i Sønderborg kommune i et stærkt valgforbund, hvor alle borgerlige vælgere med sindsro kan sætte deres kryds og være sikker på, at de til gengæld får en klar politisk kurs”, siger Venstres borgmesterkandidat, Peter Hansen.

De fire borgerlige partier vil mødes på valgaftenen, før der forhandles til anden side.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
23. september 2023 Samfund, Sønderborg

Center for Verdensmål inviterer børn og voksne til motionsdag

23. september 2023 Samfund

Fredag den 13. oktober er der både skolernes Motionsdag og Danmarks Motionsuge. Center for Verdensmål samarbejder med fire skoler, Sønderborg Familie og Firma Sport, legepladsproducenter Kompan, Chris MacDonald fra Just Human og Sønderborg Forsyning. Om formiddagen er målgruppen børn og unge og om eftermiddagen er det virksomheder. Arrangementet finder sted ved den gamle militære forhindringsbane […]

Læs mere...