Sønderborgs borgmester deltager i internationalt klimatopmøde

7. oktober 2019 Samfund

Sønderborg Kommune går forrest i kampen mod klimaudfordringerne i Realdanias DK2020 projekt sammen med 19 andre kommuner, når borgmestre og embedsmænd deltager i C40 Mayors Summit i København den 9.-12. oktober, hvor kommunerne mødes for at dele viden med eksperter og borgmestre fra verdens megabyer. Det oplyser ProjectZero i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Målet er, at de 20 danske kommuner går i megabyernes fodspor og laver forpligtende klimaplaner, der lever op til Parisaftalens ambitiøse målsætninger om at begrænse den globale opvarmning til et godt stykke under to grader med sigte på en maksimal temperaturstigning på 1,5 grader.

”Det er vigtigt at kommunerne er ambitiøse i deres arbejde med klimaudfordringerne, hvilket vi fik bekræftet af førende klimaeksperter der deltog på den netop gennemførte klimakonference i Sønderborg. C40 Mayors Summit giver os ny inspiration og viden, så vi også i Sønderborg Kommune kan afprøve de store byers klimaværktøjer, så vi sikrer at Sønderborg er med i front”, fortæller Peter Rathje, administrende direktør, ProjectZero, der deltager på klimatopmødet sammen med Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen og kommunaldirektør Tim Hansen.

DK2020 er et projekt, der vækker opsigt ikke bare i Danmark, men også internationalt. Det er det første og største eksempel på, at mindre byer og kommuner anvender det internationale klimabynetværk C40’s standard for klimaplanlægning. I projektet får de 20 kommuner hjælp og sparring fra globale og danske eksperter fra C40 og den grønne tænketank, CONCITO.

DK2020 projektet er et eksempel på, hvordan klimaarbejdet kan accelereres og konkretiseres i de danske kommuner og de 20 kommuner kommer også til klimatopmødet i København med en lang række konkrete bud på, hvordan de arbejder med reduktion af drivhusgasser og klimatilpasning på lokalt plan.

De 20 kommuner deltager i en særskilt DK2020 masterclass onsdag den 9. oktober. Her diskuterer de 20 kommuner med C40 borgmestre og eksperter og deltager efterfølgende i resten af topmødet. Fokus er på at høste vigtige erfaringer fra C40 byerne samt debattere, hvordan kommunerne går foran i det grønne lederskab.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk