Sønderborgs borgmester får plads i forretningsudvalget i UdviklingsRåd Sønderjylland

5. marts 2021 Politik

UdviklingsRåd Sønderjylland, URS, holdt forleden generalforsamling og fortsatte foreningens retning mod en styrkelse af interessevaretagelsen for Sønderjylland. Det skete ved at danne et egentligt forretningsudvalg, hvor det genvalgte formandskab med formand, direktør for Naturmælk, Leif Friis Jørgensen, og næstformand, borgmester Aabenraa Kommune, Thomas Andresen, nu bliver suppleret af Sønderborgs borgmester, Erik Lauritzen, og administrerende direktør i Arkil Holding A/S, Jesper Arkil.

Artiklen fortsætter under annoncen

”2020 har som for mange andre været et udfordrende år, alligevel står URS i dag stærkere og mere fokuseret. Den udvikling fortsatte vi med på generalforsamlingen og jeg glæder mig til samarbejdet i det nye forretningsudvalg. Dermed kan vi øge gennemslagskraften af foreningens arbejde på de væsentlige dagsordner der er i vores område inden for for eksempel uddannelse, arbejdsmarked, infrastruktur, grøn omstilling”, siger formand Leif Friis Jørgensen i en pressemeddelelse.

Som nyvalgt medlem af forretningsudvalget ser borgmester Erik Lauritzen frem til arbejdet i URS.

”Jeg er utrolig glad for at blive en del af det nye forretningsudvalg i URS, for jeg ønsker at gøre en forskel for den sønderjyske udvikling og bidrage med mine erfaringer og viden. Jeg er også glad for at kunne bidrage til en god balance i URS i forhold til at URS skal repræsentere Sønderjylland bredt politisk og geografisk”, siger Erik Lauritzen.

“Jeg glæder mig til at intensivere arbejdet med infrastruktur, hvor vi i URS arbejder for at få et dobbelt jernbanespor Tinglev-Padborg, ny midtjysk motorvej, en statslig undersøgelse af en fast Als-Fyn forbindelse samt en afklaring af en vestlig parallel vejforbindelse til grænsen”.

“Derudover er det især vigtigt for mig,  at vi arbejder hårdt for den grønne omstilling, hvor vi har stærke erhvervskompetencer og viden at byde ind med fra det sønderjyske område. Så jeg glæder mig til at komme tættere på arbejdet”, siger borgmester Erik Lauritzen.

Det andet nye medlem af forretningsudvalget, Jesper Arkil, ser også frem til at bidrage til styrkelsen af URS:

”Erhvervsliv, uddannelse og den offentlige sektor skal arbejde endnu stærkere og effektivt sammen, for at vi kan blive ved med at være på forkant i det sønderjyske. Aktuelt har vi i URS sammen med alle sønderjyske ungdomsuddannelser sendt nogle budskaber til undervisningsministeren om de aktuelle behov for at kunne opretholde og udvikle vores ungdomsuddannelser”.

“Det og meget andet glæder jeg mig til at bidrage endnu mere til, med mit virke i erhvervslivet og hvorfra jeg kan se behovet for at vi udvikler vores infrastruktur, får flere unge til at tage en erhvervsuddannelse og en række andre tiltag, der skal styrke vores område” siger Jesper Arkil.

På generalforsamlingen bød foreningen også velkommen til Erhvervsakademi Sydvest som nyt medlem.

Om URS

URS er en forening der har til formål at være et forum for samarbejde mellem private og offentlige aktører, hvor parterne i fællesskab arbejder for at sikre en dynamisk udvikling i Sønderjylland.

Målet er at positionere Sønderjylland som en innovativ landsdel med en stærk identitet, hvor det er attraktivt at bo, arbejde og uddanne sig, drive og udvikle private og offentlige virksomheder, samt forretningsudvikle ideer

Det sker ved at fokusere på at styrke og udvikle unikke erhvervsklynger, rammebetingelser og relationer.

 Medlemmer

Naturmælk, Danfoss A/S, ECCO Holding A/S, Sydbank A/S, BHJ Fonden, Arkil A/S, Det Sønderjyske Landbrugsråd, Sygehus Sønderjylland, Norlys, H. P. Therkelsen, ITD, Aabenraa Kommune, Sønderborg Kommune, Tønder Kommune, Haderslev Kommune, Sønderborg Vækstråd, Business Aabenraa, Haderslev Erhvervsråd, Tønder Erhvervsråd, University College Syd, EUC Syd, Syddansk Universitet, VUC Syd, Erhvervsakademi Sydvest, DI Sønderjylland og 3F Als.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
14. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Stor konference i Sønderborg flyttes til oktober

14. april 2021 Erhverv

Corona-pandemien får endnu engang arrangørerne af ’Impact The Future’ til at udskyde konferencen i Sønderborg til oktober måned, som ellers var planlagt til at finde sted i juni måned. Arrangørerne oplyser i en mail, at udskydelsen skyldes usikkerhed omkring afholdelse af større events, hvor deltagere skal mødes fysisk og oplyser samtidig, at hvis Corona-situationen fortsat […]

Læs mere...