Sønderborgs citychef går stærkt ud fra butikkerne får lov til at åbne

22. februar 2021 Erhverv

Onsdag er det planen, at regeringen på et pressemøde skal tale om genåbninger og det kommer til at handle om, hvordan vi forsvarligt kan udfase nogle af restriktionerne. Måske regionalt. Mere om det mandag, når eksperterne har regnet på tallene og mulige scenarier, skriver statsminister Mette Frederiksen søndag i et Facebook-opslag.

I Sønderborg går citychef Axel Nielsen og krydser fingre for, at pressemødet især kommer til at handle om genåbning af detailhandlen.

“Jeg går stærkt ud fra, vi kommer til at høre om en genåbning af butikkerne og at det selvfølgelig bliver med nogle restriktioner”, siger Axel Nielsen til SønderborgNYT. Han tilføjer at butikkerne ikke ser restriktioner som et problem, fordi det er lettere at holde styr på kundernes færden i små butikker, end det er i supermarkederne.

Hvis ikke, der kommer en genåbing af butikkerne, så forestiller Axel Nielsen sig, at nogle af dem kommer til at gå konkurs.

“Der er butiksejere, som er begyndt at bruge af pensionsopsparingen og andre reserver. Hos nogle af dem er kassen tæt på at være tom og der skal åbnes for kunderne, hvis deres butikker skal overleve”, siger citychefen.

Regeringen har lagt op til, at der i denne uge bliver truffet beslutninger om, hvilke restriktioner det vil være nødvendigt at forlænge efter 28. februar.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det sker efter stigende pres fra både den politiske opposition og støttepartierne for at fremlægge en genåbningsplan.

I dag, mandag, modtager Folketingets partier de beregninger, som ligger til grund for de ekspertvurderinger, som regeringen støtter sig til.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. december 2021 KV21, Sønderborg

KV21: Ellen Trane Nørby bliver ny formand i Sønderborg Forsyning

8. december 2021 KV21

Venstres Ellen Trane Nørby tog ikke selv en udvalgsformandspost, da partiet konstituerede sig og det er der en god forklaring på. “Vi skal bruge vores mandater bedst muligt og derfor har jeg fået formandsposten i Sønderborg Forsyning. Det er en vigtig post, hvor jeg blandt andet vil være med til at sikre, at det kommende […]

Læs mere...