Sønderborgs klimarigtige skraldebiler blev fejret

2. oktober 2020 Erhverv

Fra mandag kører der klimarigtige skraldevogne i Sønderborg og vi skal også i gang med at sortere vores affald endnu mere end tidligere.

Fredag eftermiddag fejrede Sønderborg Forsyning, at de nye el- og biogasbiler er kommet og det gjorde de med en reception.

“Det er en stor dag i Sønderborg Forsyning og nu skal vi have det hele i gang, sagde Tom Hartvig Nielsen, som er bestyrelsesformand i Sønderborg Forsyning.

“Vi er kommet supergodt i mål med vores grønne plan og vi i bestyrelsen er superstolte over de ansatte i forsyningen, fordi det er dem, der har knoklet og dem, der får ting til at lykkes”.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Nu kan vi glæde os over de klimarigtige skraldebiler og så skal vi regne med, at der kommer en periode, hvor borgerne er frustrerede over, at de skal sortere deres affald endnu mere. Men det er som det med at cykle. Når først man har lært det, så bliver det rutine”, sagde bestyrelsesformanden.

Vigtigt skridt på rejsen

“De nye biler og den bedre affaldssortering bringer os et vigtigt skridt videre mod målet i ProjectZero-visionen. Nu flyttes renovationen til et nyt sted”, sagde borgmester Erik Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Sønderborg Forsyning, der tidligere var en del af udfordringen hjælper os nu på vej mod ‘nullet’ nu, hvor de virkelig har taget den grønne dagsorden til sig”.

Der kommer i alt 14 nye renovationslastbiler, som skal køre for Sønderborg Forsyning. Det er renovationsselskabet Urbaser, der står for den daglige drift af de nye CO2-neutrale renovationsbiler, som kører på el- eller biogas. De ti af bilerne skal køre på biogas og de fire på el. De batterier, som leverer strøm til skraldebilernes affaldsrums teknik er fra lokale Banke.

Artiklen fortsætter under annoncen

Biogassen strømmer fra hanerne

“Og biogassen er begyndt at strømme ud af hanerne hos Nature Energys anlæg i Glansager, hvor en del af affaldet ender”, sagde borgmesteren.

“Der er rigtigt god grund til at fejre det her vigtige skridt – og de nye lastbiler, som er her i dag, er bedre end dem, der var her i går”, sager bestyrelsesformand Peter Gæmelke fra Nature Energy.

“Biogassen er begyndt at strømme og den kan bruges i bilerne. Restgyllen kan køres ud og gøde på markerne, så der ikke længere skal bruges ‘sort, kunstgødning”, sagde Gæmelke.

Artiklen fortsætter under annoncen

Affald skal genbruges

“I Sønderborg Forsyning gør vi vores for at bidrage til den grønne omstilling”, sagde Sønderborg Forsynings direktør, Hans Erik Kristoffersen.

“Danskerne er blandt dem, der producerer mest affald og det skal laves til ressourcer, så vi ikke bare brænder det af eller opbevarer det på en losseplads”, sagde direktøren.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. oktober 2021 Sport, Gråsten

Knæk Cancer-stævne i Gråsten Rideklub

23. oktober 2021 Sport

Lørdag var der hele 76 ryttere til start i Gråsten Rideklubs Knæk Cancer-stævne, hvor hele overskuddet bliver sendt videre til Knæk Cancer. “Og når vi holder et Knæk Cancer-stævne, så er det for fordi, det føles naturligt for os, Jeg har selv været ramt af kræft og lige nu er der to andre fra klubben, […]

Læs mere...