Sønderborgs kraftvarmeværk er med på en ‘dødsliste’

Foto: SønderborgNYT
18. december 2020 Erhverv

Det står nu klart, hvilke affaldsforbrændingsanlæg der er udpeget til at lukke i 2030 og med på listen er Sønderborg Kraftvarmeværk, som er ejet af Sønderborg Varme.

Listen, som er blevet døbt ‘dødslisten’, omhandler i alt 10  værker i Danmark og årsagen til at de skal lukke er, at fremover kommer balance mellem forbrændingskapaciteten og Danmarks affaldsmængder.

Det er Kommunernes Landsforening der har udarbejdet listen efter at aftalepartierne bag ‘klimaplan for en grøn affaldssektor og cirkulær økonomi’ har anmodet KL om at lave en konkret plan for en tilpasning af kapaciteten til forbrænding af dansk affald i Danmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

SønderborgNYT har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Sønderborg Varme, som ejer Sønderborg Kraftvarmeværk.

I en pressemeddelelse fra brancheorganisationen Dansk Fjernvarme, hæfter de sig ved den betydelige usikkerhed der er om,  hvad der skal erstatte de meget store mængder varme, der i dag produceres på affaldsanlæggene og samtidig advarer brancheforeningen mod, at lukningen af anlæg får betydning for fjernvarmeselskaberne og de danske varmeforbrugere.

Samlet set producerer affaldsanlæggene 5 procent af den danske elproduktion og ca. 25 procent af den danske fjernvarmeproduktion.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er helt afgørende, at udfasningen af de mange energianlæg ikke ender med at give en højere varmeregning til de mange fjernvarmeforbrugere, der er kunder i et selskab, som har affaldsvarme. Derfor bør der dels kompenseres for strandede omkostninger og der bør sættes penge af til den nødvendige nye varmeproduktion, så regningen ikke ender hos fjernvarmekunderne”, siger  Kim Mortensen, der er direktør i Dansk Fjernvarme.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. oktober 2021 Erhverv, Sønderborg

Bitten og Mads Clausens Fond fylder 50 år

27. oktober 2021 Erhverv

Bitten & Mads Clausens Fond fylder 50 år og det er Bitten Clausen, som allerede i julen 1979 havde tænkt sig frem til, at fonden skal være et værn, der sikrer, at Danfoss altid ville være på danske hænder. “Fonden skal arbejde til gavn for Danfoss, men den skal ikke gå ind i driften, som […]

Læs mere...