Sønderborgs ProjectZero når 2020 målet – har reduceret CO2-udledningen med 51 procent

9. juni 2021 Samfund
Sønderborg når vigtigt klimamål
Sønderborg når vigtigt klimamål

ProjectZero har netop offentliggjort CO2-monitoreringsrapport for Sønderborg-områdets CO2 -udledning og den viser, at udledningen er reduceret med samlet 51,7 procent siden 2007, hvilket svarer til en reduktion på 362.208 tons CO2 og dermed nås det vigtige delmål om 50 procent CO2-reduktion i 2020.

”Jeg er stolt over, at borgerne og virksomhederne på alle måder bakker op om Sønderborg-områdets grønne omstilling – og det glæder mig at vi har passeret den vigtige 2020-milepæl med 50 procent CO2-reduktion. Vi er dermed godt på vej mod den næste milepæl i 2025 og vores Roadmap2025-indsatser bakkes nationalt op af Klimaloven og regeringens klimahandleplaner”, siger borgmester Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

I 2020 er områdets CO2-udledning reduceret med yderligere 7,7 procent i forhold til 2019 og 2025-milepælen, hvor Sønderborg-området skal have reduceret CO2-udledningen med 75 procent, er indenfor rækkevidde, oplyser ProjectZero.

Det er særligt boligejerne og boligforeninger der har bidraget positivt til CO2-reduktionerne i 2020. Boligejerne har for alvor sat gang i energi-renoveringerne og skiftet gas- og oliefyret ud med fjernvarme og varmepumper ligesom områdets boligforeninger har sat solceller op og gennemført store energirenoverings-projekter så der spares CO2.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ifølge ProjectZero er Sønderborg godt på vej mod målet om CO2-neutralitet i 2029 og den grønne omstilling er godt i gang blandt virksomheder og borgerne, ligesom produktion af vedvarende energi fra biogas og solceller for alvor bidrager til udfasningen af de fossile opvarmningskilder, viser den nye monitoreringsrapport.

”Sønderborgs rejse mod nullet har relevans for alverdens byer og tiltrækker allerede stor interesse for både processen og de anvendte løsninger. At realisere nullet i 2029 har afgørende betydning for at kunne styrke interessen yderligere og skabe grøn vækst i virksomhederne. Vi er på rette vej og skal fortsætte vores fokus på energieffektivisering, sektorkobling og grøn energi. Det er vores ambition at demonstrere, hvordan man opnår CO2-neutralitet mest effektivt gennem et intelligent og integreret energisystem,” siger Lars Tveen, formand for ProjectZero-fonden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ifølge rapporten har Sønderborgs forsyningsselskaber også bidraget til Sønderborg-områdets grønne omstilling i 2020 gennem udnyttelse af biomasse samt udfasning af naturgas, ligesom det nye biogasanlæg i Glansager nu er i drift.

Samtidig er det sket en stigning i produktionen af vedvarende energi fra solceller som bidrager til elektrificering af samfundet og udfasning af fossile brændsler.

På grund af Corona-pandemien har der generelt været mindre mobilitet i samfundet og derfor er 2020-resultatet præget af et fald i privatbilismen, hvilket har betydet mindre CO2 udledning fra benzin og diesel, skriver ProjectZero.

Artiklen fortsætter under annoncen

Trods Corona-pandemien har produktionshjulene i områdets virksomheder været mere aktive end året før og har derfor bidraget til en stigning i virksomhedernes energiforbrug med samlet 6 procent.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
30. juni 2022 Samfund, Sønderborg

Autocampere får nye p-pladser – det skal få dem væk fra Slotskajen

30. juni 2022 Samfund

Politikerne i Teknik-, By- og Boligudvalget har tilbage i februar udpeget tre områder, som i en forsøgsperiode skal fungere som P-plads for autocampere og trække autocamperne væk fra Slotskajen. “Forvaltningen har fundet otte områder og vi valgte de tre af dem”, siger udvalgsformand Kirsten Bachmann til SønderborgNYT. Hun fortæller, at det vigtige er, at pladserne […]

Læs mere...