Sønderborgs små og mellemstore virksomheder kan søge tilskud til klimavenlig produktion

Foto: ProjectZero
Foto: ProjectZero
19. januar 2021 Erhverv Skrevet af: Redaktion

Mandag blev der åbnet for ansøgninger om tilskud, der hjælper virksomheder til bedre konkurrenceevne med klimavenlig produktion og netop de små og mellemstore grønne virksomheder i Sønderborg kan få fornyet kraft til arbejdet med den grønne omstilling.

”Sønderborg-områdets små og mellemstore virksomheder bør kigge på den nye tilskudspulje, da den er målrettet energieffektivisering – også de helt små projekter, som eksempelvis skift til LED-belysning. Puljer har det med at blive brugt hurtigt, så jeg vil stærkt opfordre virksomhederne til at få søgt puljen, så vi kan komme endnu længere med den grønne omstilling af de små- og mellemstore virksomheder i Sønderborg-området”, siger Jens Christian Moltke-Leth, projektleder hos ProjectZero, og minder om, at puljen er åben fra nu og frem til den 1. februar.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er privatejede produktions-, handels- eller servicevirksomheder der kan få adgang til tilskudspuljen på 175 millioner kroner. Pengene uddeles af Energistyrelsen som tilskud til projekter, der sænker energiforbruget i virksomhederne.

“Tilskuddet sikrer god økonomi i klimavenlige projekter, der sænker energiforbruget, CO2-udledningen og forbedrer konkurrenceevnen hos virksomhederne. Vi har en klar målsætning om, at Erhvervspuljen skal nå bredt ud og vi havde mange forskellige typer ansøgere i første runde. Det forventer vi også denne gang, hvor vi vil gøre en særlig indsats for at fortælle de små og mellemstore virksomheder om muligheden”, siger vicedirektør Stig Uffe Pedersen, Energistyrelsen, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tilskuddet gives til projekter som f.eks. udskiftning af kedler med varmepumper, skift til LED-belysning og energioptimering af procesanlæg. Brancheorganisationen SMV Danmark vil gøre sit for, at flere SMVere får tilskud til at spare energi.

”Tilskuddet betyder, at det nu bliver endnu mere fordelagtigt for mange virksomheder at investere i grøn omstilling. Det er godt for virksomheden selv, men også for klimaet. Jeg opfordrer vores medlemmer til at se på, hvor der kan spares på energien i virksomheden, få beskrevet projektet og få søgt tilskuddet, inden ansøgningsvinduet lukker. Jo før man kommer i gang, jo bedre. Og hvis man allerede har tænkt tanken og har grønne projekter liggende i skuffen, som mangler finansiering, så er chancen der nu”, siger administrerende direktør i SMV Danmark, Jakob Brandt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Også DI ser tilskuddet som en oplagt mulighed for mange virksomheder.

”Det er en klar fordel for virksomhederne at reducere energiforbruget, så deres produktionsomkostninger bliver lavere og deres konkurrenceevne forbedres. Men det skal kunne betale sig for den enkelte virksomhed at investere i energireducerende teknologier. Det nye tilskud vil betyde, at en lang række energisparende projekter bliver rentable for virksomhederne, men det er vigtigt at gøre virksomhederne og især SMVerne opmærksomme på tilskudsmulighederne, så de også kommer med på den grønne bølge”, siger Troels Ranis, der er branchedirektør i DI Energi.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er åbent for ansøgninger i den nye ansøgningsrunde fra 18. januar til 1. februar 2021 og du kan læse mere om de nye tilskud og hvordan de søges på Energistyrelsens hjemmeside.

Denne artikel er bragt i samarbejde med Sønderborgs ProjectZero.

18. juni 2024 Erhverv, Sønderborg

Med samarbejde og partnerskaber bliver vi 77.000 sønderborgere i 2030

18. juni 2024 Erhverv

Der var fuldt hus i Sergenten, da GOTO Sønderborg mandag holdt en konference om, hvordan Sønderborg Kommune skal nå målet om 77.000 sønderborgere i 2030. Et ambitiøst mål, og derfor fik de deltagende virksomheder, uddannelsessteder og byrådspolitikere en grundig gennemgang af, hvordan befolkningsudviklingen skal vendes i årene frem. At nå 77.000 sønderborgere er ambitiøst, og […]

Læs mere...