Sønderjyllands Symfoniorkester klarede spareudfordringerne

26. april 2016 Kultur

Det lykkedes for Sønderjyllands Symfoniorkester at få styr på økonomien og det har ifølge bestyrelsesmedlemmerne Bjarne Rasmussen og Aase Nyegaard været en stor udfordring.

Bestyrelsesmedlemmerne Aase Nyegaard og Bjarne Rasmussen

Bestyrelsesmedlemmerne Aase Nyegaard og Bjarne Rasmussen

Artiklen fortsætter under annoncen

“Efter vores katastrofeår i 2014 fik vi lagt et 2015-budget med et underskud på 2,5 millioner kroner og det blev godkendt i Kulturministeriet. Nu kan vi se, vi kom ud af 2015 med et underskud, der blev på en million mindre end budgetteret”, siger Bjarne Rasmussen til SønderborgNYT.

“Vi er selvfølgelig stolte over, det lykkedes for os. Og os, det er administration, personale og bestyrelse”, siger Aase Nyegaard. Alle med andel i helheden har været en del af samarbejdet om at komme sikkert i mål.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og jeg vil lige nævne, at regnskabet for 2015 er helt fri for anmørkninger af nogen art”, siger Bjarne Rasmussen.

Ekstra udfordring

Imens det økonomiudvalg, som bestyrelsen nedsatte, arbejdede på at finde sparemuligheder, så kom der en ekstra udfordring til dem.penge

Artiklen fortsætter under annoncen

“Regeringen kom med et sparekrav på 400.000 kroner og dem skulle vi også finde”, siger Bjarne Rasmussen.

Langt de fleste musikere i Sønderjyllands Symfoniorkester er ansat på flerårige kontrakter, der ikke bare kan opsiges med et fingerknips.

“Det er lønningerne, der er den store post og vi vil gerne behandle vores medarbejdere ordentligt”, siger Aase Nyegaard og fortsætter:

“Der er blevet gjort en masse for at forbedre arbejdsklimaet og det giver mindre sygefravær. Det betyder, vi ikke skal ud og hyre afløsere”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når det lykkedes at undgå at opsige nogle musikerkontrakter i utide, så er en del af forklaringen, at Sønderborg Kommune har lånt orkestret 5 millioner kroner, som først skal afdrages om nogle år.

Fremtiden

“Vi skal have flere sponsorer og det arbejdes der på. Blandt andet har vi talt med Erling Duus, der har kontakt til industrivirksomhederne i det sydlige Jylland og vi skal snakke med endnu flere”, siger Aase Nyegaard.

Det hedder Sønderjyllands Symfoniorkester – og ikke Sønderborgs.musik

Artiklen fortsætter under annoncen

“Netop derfor vil vi Tønder, Haderslev og Aabenraa med, altså på en måde sikre en folkelig opbakning til orkestret i hele Sønderjylland og i grænselandet helt til Hamborg. Det er jo i hele det område, vi giver koncerter”, siger Bajrne Rasmussen.

Sønderjyllands Symfoniorkester spiller en lang række af koncerter for publikum, der køber sig en billet.

“Og så kommer samtlige 4. klasser i vores spilleområde til at møde os og lære lidt om de forskellige instrumenters rolle i et stort orkester”, siger Bjarne Rasmussen. For rigtigt mange børn er det en oplevelse, de husker hele livet.

“Og nogle af dem bliver flittige koncertgængere netop på grund af den oplevelse”, siger han.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. juni 2022 Nordborg, Debat

Debat: Når kommunen skal spare så rammer det altid de ældre

25. juni 2022 Nordborg

Henrik Nielsen, Liberal Borgerliste, skriver: I Sønderborg skal der spares 45 millioner kroner i næste budgetår og det får store konsekvenser for vores ældre. Desværre ser man igen det område som første prioritet i byrådet, når der skal spares penge. Når man så ser lidt på, hvorfor Sønderborgs byråd har fået den opgave, så er […]

Læs mere...