Sønderjyllands Symfoniorkester spiller koncert ved vandkanten

12. august 2020 Kultur

Sønderjyllands Symfoniorkester Händels ”Music for the Royal Fireworks” den 21. august klokken 16 på havnen i Sønderborg.

Orkestret skulle have spillet optakten til fyrværkeriet ved Kultur- og Idrætsnatten i Sønderborg. Men selvom den blev aflyst, ser vi det stadig som en god anledning til at spille koncert for byen.

Händels storslåede ”Music for the Royal Fireworks” blev uropført i 1749 for 12.000 publikummer og markerede fredsslutningen mellem Frankrig og England. Musikken har lige siden været brugt til markering af festlige begivenheder. Valget var derfor meget enkelt, da Sønderjyllands Symfoniorkester skulle vælge musikken til fejringen af Kultur- og Idrætsnatten 2020.

Händels fyrværkerimusik vil lyde fra orkestrets mobilscene på Dybbølsiden ud over Alssund til alle gæster på Sønderborg havnepromenade.

”Med orkestrets mobilscene har vi fået mulighed for at præsentere Sønderjyllands Symfoniorkester uden for orkestrets sædvanlige koncertsale og kan således også tilbyde koncertoplevelser i unikke omgivelser under åben himmel. Vi håber, at folk vil nyde Händels skønne og festlige musik, som vil strømme fra orkestrets mobilscene indrammet af havnepromenaden og Sønderborg Slot”, fortæller Musikchef Nikolaj Andersen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

I tilfælde af dårligt vejr flyttes koncerten til Koncertsalen i Alsion.

Billede: Musikere ved vandet. Pressefoto

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. november 2022 Erhverv, Sønderborg

Der er fordele ved at være en del af fællesskabet omkring SønderjyskE Herrehåndbold

29. november 2022 Erhverv

Der skal nogle penge i kassen hos SønderjyskE, når der hele tiden skal udvikles på SønderjyskE herrehåndbold – og en af vejene til at få sponsorer, det er, at klubben tilbyder virksomheder et medlemskab i SønderjyskEs erhvervsklub, som samles umiddelbart før hjemmekampene i Broager Sparekasse Skansen. “For at få SønderjyskE herrehåndbold til at blive en […]

Læs mere...