Sønderjyllands Symfoniorkester spiller koncert ved vandkanten

12. august 2020 Kultur

Sønderjyllands Symfoniorkester Händels ”Music for the Royal Fireworks” den 21. august klokken 16 på havnen i Sønderborg.

Orkestret skulle have spillet optakten til fyrværkeriet ved Kultur- og Idrætsnatten i Sønderborg. Men selvom den blev aflyst, ser vi det stadig som en god anledning til at spille koncert for byen.

Händels storslåede ”Music for the Royal Fireworks” blev uropført i 1749 for 12.000 publikummer og markerede fredsslutningen mellem Frankrig og England. Musikken har lige siden været brugt til markering af festlige begivenheder. Valget var derfor meget enkelt, da Sønderjyllands Symfoniorkester skulle vælge musikken til fejringen af Kultur- og Idrætsnatten 2020.

Artiklen fortsætter under annoncen

Händels fyrværkerimusik vil lyde fra orkestrets mobilscene på Dybbølsiden ud over Alssund til alle gæster på Sønderborg havnepromenade.

”Med orkestrets mobilscene har vi fået mulighed for at præsentere Sønderjyllands Symfoniorkester uden for orkestrets sædvanlige koncertsale og kan således også tilbyde koncertoplevelser i unikke omgivelser under åben himmel. Vi håber, at folk vil nyde Händels skønne og festlige musik, som vil strømme fra orkestrets mobilscene indrammet af havnepromenaden og Sønderborg Slot”, fortæller Musikchef Nikolaj Andersen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

I tilfælde af dårligt vejr flyttes koncerten til Koncertsalen i Alsion.

Billede: Musikere ved vandet. Pressefoto

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juli 2021 112, Sønderborg

Beredskabsmeddelelse: Nu kommer der ikke længere sundhedsskadelig røg fra branden

29. juli 2021 112

Branden på Omnicon er nu under kontrol og udvikler ikke længere sundhedsskadelig røg. Derfor ophæves den tidligere varsling. Det skriver Politiet i en Beredskabsmeddelelse. Personer i det berørte område kan igen gå uden for. Der opfordres til, hvis det er muligt, at viderebringe denne meddelelse til andre personer i området. Hvis man har indåndet røg […]

Læs mere...