Sønderjysk Forsikring kom glimrende ud af 2020

24. marts 2021 Erhverv

Tallene for 2020 ser tilfredsstillende ud hos Sønderjysk Forsikring, der kan fremvise et resultat efter skat på 47,4 millioner kroner – en bruttopræmieindtægt på 509,3 millioner – et forsikringsteknisk overskud på 57,0 millioner – en egenkapital på 540,9 millioner – og en omkostningsprocent, der er nedadgående og lander i 2020 på 23,2 procent.

”Det er, hvad vi kalder et godkendt resultat. Der er ingen tvivl om, at vi nu ser effekten af flere års fokuseret arbejde på at forbedre blandt andet det forsikringstekniske resultat. Samtidig har vi været begunstiget af et lavt skadesniveau, der skyldes lavere aktivitet i samfundet på grund af Corona”, fortæller administrerende direktør Frank Abel i en pressemeddelelse og han uddyber:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det, at vi har holdt os hjemme, har reduceret antallet af skader, især på indbrud og biler. Men vi har også mærket den anden side, hvor vores investeringer har været udfordret, og investeringsresultatet munder derfor kun ud med et lille plus på 2,5 millioner”.

At Sønderjysk Forsikring slutter året med et godt resultat, skyldes også fleksible medarbejdere, der har forstået at håndtere nye arbejdsvilkår, fået driften og hverdagen til at fungere og dermed sikret, at kunderne ikke blev påvirket af Covid-19-situationen.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi oplever, at rigtig mange vælger Sønderjysk Forsikring til. Dels på grund af vores konkurrencedygtige forsikringsløsninger, men særligt på grund af den personlige betjening, hvor vi er tæt på vores kunder, og i langt de fleste tilfælde hurtigt får afsluttet et skadesforløb. Det er en vigtig forudsætning for fremtiden”, siger Frank Abel, der også understreger vigtigheden af de nye strategiske partnerskaber, der er indgået i 2020 med blandt andre Det Faglige Hus og flere bilforhandlere.

Artiklen fortsætter under annoncen

”500 – 500” målsætning er nået!
I strategiperioden 2016-2020 har fokus været på vækst og udvikling. Målsætningen var en præmieindtægt på 500 millioner kroner og også en egenkapital på 500 millioner.

”Dét kan vi nu vinge af – og glæde os over væksten, og at egenkapitalen er fulgt med, så vi fortsætter kapitalstyrken. Samtidig er vi godt tilfredse med, at omkostningsprocenten er nedadgående, for det er med til at bevare vores konkurrenceevne. Vi er kort sagt kommet styrket ud af perioden”, siger Frank Abel.

Artiklen fortsætter under annoncen

 Et fremtidsstærkt Sønderjysk Forsikring
En ny 5-års strategi ligger klar for Sønderjysk Forsikring, der lige så ambitiøst fortsætter arbejdet frem mod 2025.  Prognoserne viser, at selskabet også fremover vil stå økonomisk godt rustet, bl.a. med et kapitalgrundlag, der overstiger kapitalkravet med mere end tre gange.

”Vi er godt rustet til den nye strategi. Dels fordi vi allerede står på en ny, moderne IT-platform og kan fokusere på effektivitet og optimering af processer og forretningsgange. Men også fordi vi er lykkes med at indgå flere nye stærke strategiske partnerskaber. Dette er en udvikling, der er til fordel for vores kunder, der i sidste ende vil opleve en forbedret service og nye produktløsninger”, siger Frank Abel.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bestyrelsen indstiller årsrapporten til godkendelse på generalforsamlingen i april, der igen i år bliver holdt med selskabets delegerede ved fuldmagts-afstemning.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. august 2021 Kultur, Sønderborg

Uffe Lorenzen giver en udendørs koncert i Sønderborg

4. august 2021 Kultur

Lørdag den 14. august giver Uffe Lorenzen er gårdhavekoncert i Sønderborghus i eftermiddagstimerne. Uffe Lorenzen er kendt som den karismatiske forsanger og frontfigur i Spids Nøgenhat og Baby Woodrose. Han har huseret på den danske rockscene siden slutningen af ’80erne og fik sit gennembrud med Baby Woodrose i 2003, hvor de som et af de […]

Læs mere...