Sønderjysk Pigekor har ansvaret for at børnene ikke smittes ved årets julekoncerter

17. november 2020 Kultur

Midt i december skal Sønderjysk Pigekor og Drengekor have den årlige julekoncert, hvor omkring 200 sangere skal på scenen i Alsion. Ikke på samme tid, men de, der ikke er på scenen – med afstand, skal være i blandt andet kunstnerfoyeren og på gangen ved scenen. Også i området udenfor scenen gælder restriktionerne om afstand – og mundbind.

Publikum passes der godt på i Alsion, hvor der er tiltag, som gør, at folk ikke stimler sammen, mens det er mere bekymrende at kende til den trafik, der almindeligvis er, når omkring 200 sangere og dansere på skift skal på og af scenen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis der er bare én af de mange sangere eller dansere, som er smittebærer,  så kan den bæres ud til samtlige grundskoler og alle ungdomsuddannelserne.

SønderborgNYT har i en mail spurgt Sangcentret, hvad der gøres for, at det er sikkert for deltagerne at være med i koncerten.

“Vi har fuld kontrol over vores koncerter, både på og bag scenen. En af konsekvenserne ved den særlige situation er færre folk alle steder, og vi skærer fra over en bred kam. Det betyder desværre også, at vi lukker for presseadgang”, svarer korleder Mette Rasmussen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kommunens beredskab

Kommunens sundhedschef, Michael Skriver, oplyser til SønderborgNYT, at Sundhedsberedskabet ikke er blevet kontaktet af korledelsen.

“Derfor er det svært for mig at udtale mig om den konkrete planlægning af arrangementet”, siger sundhedschefen.

Og kommunens Corona-Kriseberedskab går ikke ind og blander sig i arrangementets opsætning.

“Det er de enkelte arrangørers ansvar, at de overholder gældende regler, når de har lejet sig ind i koncertsalen i Alsion. Vi står til rådighed med råd og vejledning, men vi skal passe meget på med at gå for langt i vores kompetence”, siger kommunaldirektør Tim Hansen, som står i spidsen for Kriseberedskabet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forvaltningen for Kultur og Erhverv står for udlejningen af koncertsalen i Alsion og kommunaldirektøren har opfordret dem til at være opmærksomme på problemstillingen.

Kulturministeriet siger:

En forsvarlig afvikling af aktiviteter indebærer, at ledelse og ansatte for hver forening, institution, virksomhed eller de i øvrigt ansvarlige tager fælles ansvar for, at aktiviteterne sker på en måde, hvor smittespredningen begrænses mest muligt, oplyser Kulturministeriet og tilføjer:

Artiklen fortsætter under annoncen

Der bør være en plan for håndtering af personer med symptomer, herunder selvisolation  indtil personen kan komme hjem eller på sygehus.

Der bør være en plan for hygiejne med fokus på hosteetikette, håndhygiejne og kontaktpunkter.

Og også en plan for at sikre kontaktreduktion med fokus på afstand, hyppighed, varighed og barrierer.

De nuværende restriktioner og anbefalinger kan ændres af myndighederne.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
6. december 2021 KV21, Sønderborg

KV21: Byrådet skal godkende forandringer i forvaltningsstrukturen

6. december 2021 KV21

Gennem konstitueringsforhandlingerne er der løbende arbejdet på at ændre på kommunens forvaltninger og dermed på Styrelsesvedtægterne – og når det sker, så skal ændringerne godkendes på to byrådsmøder, der skal holdes med mindst seks dages mellemrum. Det første af møderne blev holdt i den forgangne uge og på torsdag skal forandringerne endeligt godkendes. Politikerne skal […]

Læs mere...