Sønderjyske ambulancer når frem til tiden

29. oktober 2015 112

Også i oktober har ambulancerne i Sydvestjylland, Sønderjylland og i Trekantområdet været fremme til tiden. På Fyn er den gennemsnitlige responstid nu 18 sekunder fra servicemålet.

I perioden 1. – 28. oktober har det i gennemsnit taget 8,4 minutter for ambulancerne at nå frem til alvorligt syge og tilskadekomne borgere i hele Region Syddanmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det fremgår af Region Syddanmarks seneste status over den gennemsnitlige responstid for A-kørsler, det vil sige ambulancer med udrykning.

I alle områder – undtaget Fyn – lever responstiden dermed fortsat op til regionens servicemål for, hvor hurtigt ambulancen skal være fremme, skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

På Fyn er responstiden forbedret i forhold til september og er nu 18 sekunder fra servicemålet om, at ambulancer skal være fremme på 7,9 minutter i gennemsnit.

Artiklen fortsætter under annoncen

Flere beredskaber i oktober

1. september overtog BIOS Ambulance Services ambulancedriften fra Falck på Fyn, i Sydvestjylland og i Sønderjylland, mens – det nu Falck-ejede ¬- Responce A/S overtog ambulancekørslen i Trekantområdet.

Og selvom overgangsfasen stadig er præget af stor mangel på reddere, er der også fremgang at spore på det område.

Mens der i september i gennemsnit manglede ét beredskab i BIOS’ områder, det vil sige én fuldt bemandet bios3ambulance eller akutbil i døgnet, er balancen i oktober begyndt at vippe, og der har fra 2. oktober til 25. oktober i gennemsnit været 0,5 ekstra beredskab i gang pr. dag.

Artiklen fortsætter under annoncen

På grund af BIOS’ mangel på reddere, har Responce siden september stillet fire ekstra beredskaber til rådighed hver dag, og i november falder det til tre.

BIOS har meddelt Region Syddanmark, at de nu har 456 fuldtidsansatte reddere inklusiv sygetransportreddere. En del af disse vil først komme i vagt i november og december.

Hertil skal lægges et antal timereddere.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juni 2022 Tour de France, Sønderborg

Tour de France: Hvem skal overrække den gule trøje i Sønderborg?

28. juni 2022 Tour de France

Når Tour de France-feltet er kommet over målstregen på Augustenborg Landevej på søndag, så skal dagens vinder og også rytterne med de attraktive trøjer – den gule, den grønne, den prikkede og den hvide – hædres. Selvom der kun er få dage til Tour de France kommer til Sønderborg, så er det endnu ikke offentliggjort, […]

Læs mere...