SønderjyskE Bluegin på hylderne i den lokale brugsforening

26. januar 2022 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Klokken er altid 17 ét eller andet sted på kloden – sådan er der ofte blevet sagt med et lunt glimt i øjet i forbindelse med tidlig indtagelse af Before Dinner Drinks.

Syd – og sønderjyderne kan godt begynde at glæde sig til at nyde en eftermiddag eller aften i hyggeligt samvær med det nyeste skud på stammen af fantastiske gins i glasset. Nu lanceres SønderjyskE Bluegin, som er udviklet i et tæt samarbejde med Destilleriet Als.

”Vi er sat i verden for at sætte Sønderjylland på landkortet. Det gør vi med sportslige overskrifter og andre gode historier fra vores dejlige landsdel”, fortæller marketingchef i SønderjyskE, Kell Haugaard, i en pressemeddelelse og fortsætter:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi har haft Bluegin-projektet på tegnebrættet i godt et par år nu og helt fra start var det indlysende for os at se efter en lokal samarbejdspartner.

Ginen er udviklet og produceret i Høruphav – og selv jordbærrene taler æ sproch!

Direktør Krestian Muusmann fra Destilleriet Als, glæder sig over, at man -efter en udviklingsperiode på godt et par år – kan lancere den nye SønderjyskE gin:

”Fællesskab er omdrejningspunktet for Destilleriet Als og Kalas-ginserien. Vi har skabt en del fællesskaber med vores private label koncept; men dette projekt er vores hidtil største, og derfor er det også tilgået med stor passion fra alle parter. Vi har i SønderjyskE mødt et meget engageret team, som også var klare og konkrete i deres ønsker til produktet og det visuelle udtryk”.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi har med udgangspunkt i den gode smag og godt håndværk faktisk fået udviklet en SønderjyskE Bluegin i to varianter. Sammen med SønderjyskE har vi nøje udvalgt en række botaniske ingredienser, som giver en gin, der er meget klassisk i sit udtryk og hertil en gin likørvariant, der leder tankerne hen på fællesskab og det gode samvær”, siger han og fortsætter:

”Den klassiske Bluegin giver en dejlig afbalanceret oplevelse. Den kan nydes på traditionel vis med tonic; men kan også gøre sig godt i klassiske cocktails. Gin-likøren er lavet på en overflod af sønderjyske jordbær, som er plukket da de kvalitetsmæssigt var på deres allerhøjeste. Også her med en god tonic såvel som i lækre cocktails”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Rejsen hertil har været fantastisk, og vi har sammen med SønderjyskE lagt os i selen for at lave Sønderjyllands bedste gin. Nu er det op til syd- og sønderjyderne, at vurdere om vi har ramt plet. Vi har meget store forventninger til projektet, og med støtten på 100 kr. til SønderjyskE for hver flaske, der bliver solgt, er incitamentet for at Bluegin er den eneste gin, der er værd at drikke, tilstede, fastslår Krestian Muusmann.

Before Dinner Drinks er serveret for SønderjyskE sponsorerne

Artiklen fortsætter under annoncen

SønderjyskEs sponsorer og samarbejdspartnere har tidligere haft mulighed for at smage den nye Bluegin i forbindelse med før-kamparrangementerne på de lyseblå hjemmebaner i Aabenraa, Haderslev, Sønderborg og Vojens, fortæller Kell Haugaard:

”Vi inviterede sponsorer og samarbejdspartnere til en ”Before Dinner Drink”, og det blev en så overvældende succes, at vi faktisk allerede nu må melde udsolgt af den ene variant. Jordbær-ginlikøren leveres igen til sommer, når der igen er flotte og solmodne jordbær på de sønderjyske marker. Vi går under ingen omstændigheder på kompromis med kvaliteten”.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Bluegin Klassisk Gin er en premium kvalitetsgin fra absolut øverste hylde, og jeg tør godt stå på mål for at det også kommer tydeligt til udtryk i smagsoplevelsen. Vi er meget stolte af resultatet, og vi håber, at syd – og sønderjyderne vil tage godt imod den nye landsdelsgin. Bluegin smager af sol, sommer og hyggeligt samvær, og så kan man samtidigt også vise, hvor man kommer fra”, siger Kell Haugaard.

Bluegin kan købes i Sønderborg og Nordborg, SuperBrugsen i Høruphav, Guderup og Augustenborg samt i Dagli’ Brugsen i Skovby, Sottrup, Fynshav, Nybøl og Dybbøl.