Sønderskov-Skolens orkester og Per Nielsen spillede jubilæumskoncert

Spillelyst-jubilæum. Foto: Ole Kæhler
Spillelyst-jubilæum. Foto: Ole Kæhler
15. maj 2024 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Tirsdag aften spillede Sønderskovskolens Harmoniorkester i Musikskolens koncertsal, hvor der var fyldt pænt op på tilhørerpladserne. Koncerten var en fejring af 10 år med projekt Spillelyst.

Tre af de elever, som skulle spille, det var Marie-Louise, Signe og Alexandra.”

“Jeg er en lille smule nervøs, men jeg synes,det er spændende, vi skal spille koncert”, sagde Marie-Louise fra 6. klasse, der har spillet tværfløjte i tre år.

Signe fra 9. klasse er mere rutineret med sine fem år i orkestret.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg har tidligere spillet ret meget på violin, men så ville jeg prøve noget andet og nu spiller jeg valdhorn”, sagde hun til SønderborgNYT.

Hun er superglad for at være med i orkestret.

“Vi har et rigtigt godt fællesskab på tværs af klasserne”.

Alexandra fra 6. klasse fortæller, at vennerne synes, det er helt fedt, hun spiller trækbasun.

“Jeg synes, det er sjovt at spille, vi har det godt sammen og lærer en masse nyt”, sagde hun.

“10 år med Spillelyst – og det skal fejres, at nogle musikere ville brede musikken og spillelysten ud. Det gjorde de med Sønderskov-Skolens Harmoniorkester, hvor flere og flere børn er blevet interesserede i at spille på et blæseinstrument”, sagde formanden for Udvalget for Kultur, Idræt og Medborgerskab, Christel Leiendecker.

Artiklen fortsætter under annoncen

Som et ekstra krydderi på koncerten, så spillede Per Nielsen med på nogle af orkestrets numre.

“Dengang jeg var på alder med børnene her, der gik jeg også på Sønderskov-Skolen og jeg ville spille trompet. Læreren mente, jeg havde talent og han tog fat i kommunen, som endte med at hjælpe med nogle af pengene til, at jeg og en anden elev kunne få undervisning af en dygtig musiker”, sagde Per Nielsen og tilføjede, at dengang var der ikke noget, der hed en kommunal musikskole.

“Og hver gang jeg er i Musikskolens koncertsal, så husker jeg tydeligt den dag, hvor jeg spillede til en optagelsesprøve til Sønderjyllands Symfoniorkester. Det må have gået godt, for jeg kom ind” sagde han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Her er der billeder fra koncerten.

26. maj 2024 Kultur, Sønderborg

Sønderborg Lindy Hoppers fejrede dansen på Rådhustorvet

26. maj 2024 Kultur

En flashmob er, når en gruppe mennesker hurtigt samles et offentlig sted – udfører en handling – og forsvinder igen. Og det var lige det, som Sønderborg Lindyhoppers gjorde søndag eftermiddag på Rådhustorvet. “Det er Dansens Kunstdag og vi dansede en dans på Rådhustorvet. Den var med afsæt i Frankie Mannings Shimsam og jeg har […]

Læs mere...