Søren Pind gav sit bud på fremtidens dannelse

2. december 2021 Erhverv

Torsdag var tidligere minister Søren Pind på besøg i Sønderborg, hvor han havde to opgaver til det årlige Business Event. Den ene opgave var at være med i det dommerpanel, som skulle finde Årets Iværksætter og den anden var at holde en tale for alle de deltagere, som var mødt op på BC Syd, som lagde lokaler til arrangementet.

“Jeg er jo selv en slags iværksætter og iværksætterprisen handler jo om mennesker, som arbejder på at skabe deres egen fremtid og det kan jeg godt lide”, sagde Søren Pind til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og Sønderborg har jo talent for iværksætteri og det ser vi jo på Danfoss og på Linak, hvor de undersøger nogle ideer og går efter de gode”, sagde Søren Pind.

Herefter skulle han på scenen og holde sin tale, der tog afsæt i dannelse.

“Min bedstefar havde et meget enkelt liv og han vidste hele tiden, hvordan den næste måned eller det næste år ville være. Jeg selv tog på universitetet og læste jura, men har aldrig brugt uddannelsen. Man kan sige, at uddannelsen rækker hele livet”, sagde Søren Pind og fortsatte:

Artiklen fortsætter under annoncen

“I dag uddanner unge mennesker sig til en fremtid, som de ikke kan se ind i. Jørgen Mads Clausen har fortalt mig, at der siden 2011 er effektiviseret med ti procent om året. Det er teknologien, som gør det og derfor skal vi måske uddanne unge mennesker til den efterspørgsel, der er fremfor at uddanne og håbe, der giver dem et job”.

Han fortæller videre, at det er sådan, man gør i Schweiz og tilføjer, at omking 75 procent af dem bliver håndværkere og får glimrende jobs, hvor de hele tiden bliver videreuddannet.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og så er det vigtigt, at humaniora-studerende lærer af ingeniørerne og omvendt”.

Du kan se og høre Søren Pinds foredrag her på SønderborgNYT TV .

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. januar 2022 Politik, Sønderborg

Byrådet: Udvalgsformænd bestemmer ikke mere end andre i udvalgene

17. januar 2022 Politik

I Byrådet er socialdemokratiske Jan Prokopek Jensen for tredje gang spidsen for Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget, mens der er nye ansigter på formandsposterne i de øvrige udvalg. Kjeld Stærk fra Venstre er formand for Udvalget for Erhverv og Grøn Vækst, mens Enhedslistens Asger Romme Andersen har formandsposten i Udvalget for Natur, Klima og Miljø. De to […]

Læs mere...