Solcellepark på vej mellem Tandslet og Lysabild

10. juni 2020 Erhverv

Teknik- og Miljøudvalget har tirsdaggodkendt, at arbejdet med at gøre det muligt at installere en 38 hektar stor solcellepark mellem Tandslet og Lysabild kan gå i gang.

“Solcelleparken er endnu et vigtigt skridt i retning mod Byrådets vision om, at vi via en grøn omstilling bliver CO2-neutrale i 2029. En produktion svarende til 8000 husstandes forbrug er noget, der virker, og med en placering i et udpræget landområde og et fem meter bredt, beplantet bælte omkring håber jeg, at offentligheden vil tage godt imod ideen”, lyder det fra Teknik- og Miljøudvalgets formand, Aase Nyegaard i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Inden solcelleparken kan installeres, skal plangrundlaget på plads. Hvis en miljøscreening viser, at det er nødvendigt, skal der desuden laves en miljørapport for både projektet og plangrundlaget – en såkaldt VVM-proces. Inden den proces går i gang, får offentlighed og myndigheder i 14 dage lejlighed til at kommentere det og komme med idéer. Hvis omstændighederne tillader det, vil der også blive holdt et borgermøde.

“I alt arbejder vi i Kommuneplan 2019 med solceller på ca. 150 hektar fordelt på fem parker i kommunen. Vi regner med, at der kan installeres op mod 1 MW effekt pr. hektar, så solcellerne er vigtige bidrag for at nå vores målsætning om CO2-neutralitet”, tilføjer næstformand Stefan Lydal.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. oktober 2021 Kultur, Augustenborg

Vind billetter til festlig aften med Tørfisk

22. oktober 2021 Kultur

Bandet Tørfisk fejrer jubilæum med en Jubilæums-Tour rundt i Danmark og 30. oktober rammer den Augustenborg. Og dermed har du chancen igen for at høre deres populære sange i Augustenborghallerne, hvor de spiller lørdag den 30. oktober kl. 20.00. Sangene er blevet til fra starten i 1981 og frem til i dag ”Sidst Tørfisk var […]

Læs mere...