Solcellepark på vej til Stevning

2. december 2021 Erhverv
Arkivfoto
Arkivfoto

Better Energy ønsker at placere et solcelleanlæg på et ca. 36 hektar stort område umiddelbart nord for Stevning. Anlægget planlægges opdelt i blokke af ca. en hektar – og derfor har forvaltningen lavet et kommunalplantillæg, der netop er godkendt af Teknik- og Miljøudvalget.

Anlægget forventes at levere ca. 33.000 MegaWatt-timer om året, hvilket svarer til det årlige strømforbrug fra ca. 8.000 husstande.

Midt i området skal der være en opsamlingsstation og en transformerstation. Hele projektområdet vil blive omkranset af et fem meter bredt beplantningsbælte.

Artiklen fortsætter under annoncen

Anlægget skal have en vis størrelse, for at kunne betale sig. Derfor ønsker Better Energy et større areal til projektet, end der er udlagt i gældende kommuneplan, hvor kun ca. halvdelen af arealet er udlagt til tekniske anlæg.

Derfor er der lavet et nyt kommunalplantillæg, som netop har været i høring.  Forvaltningen oplyser, at den har modtaget fem høringssvar, som har medført fire ændringer i lokalplanforslaget..

Forudsat Byrådets godkendelse af sagen kræver solcelleanlægget en VVM-tilladelse til det konkrete projekt.

Artiklen fortsætter under annoncen

I VVM-tilladelsen fastsættes vilkår om, at bygherre inden anlægsfasen skal kontakte Museum Sønderjylland, da der vil være stor mulighed for, der dukker væsentlige fortidsminder op, når der graves i området.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
17. januar 2022 Politik, Sønderborg

Byrådet: Udvalgsformænd bestemmer ikke mere end andre i udvalgene

17. januar 2022 Politik

I Byrådet er socialdemokratiske Jan Prokopek Jensen for tredje gang spidsen for Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget, mens der er nye ansigter på formandsposterne i de øvrige udvalg. Kjeld Stærk fra Venstre er formand for Udvalget for Erhverv og Grøn Vækst, mens Enhedslistens Asger Romme Andersen har formandsposten i Udvalget for Natur, Klima og Miljø. De to […]

Læs mere...