Solisterier i Alsion begynder snart igen

28. september 2013 Kultur

Lørdag 19. oktober er det tid til den første af efterårssæsonens mest populære arrangementer i Alsion, Solisterier.

Solisterier 19. oktober står i revyens tegn med Susanne Breuning og Rasmus Krogsgaard. Det starter klokken 14, og entreen er gratis. Det er blevet en fast tradition for de fleste stamgæster at komme allerede ved middagstid og hygge sig over en pariserbøf eller kaffe og kage i cafeen.

Begivenheden, som Dansk Solistforbund står bag i samarbejde med Sønderborg Kommunes Center for Kultur, tiltrækker mindst 300 interesserede per gang.

Artiklen fortsætter under annoncen

Initiativtager er dansk revys grand old man, Simon Rosenbaum. Han afholdt den første Solisteri i beskedne rammer for godt 20 år siden.

– Det startede meget småt på Revymuseet i København. Siden er det vokset til en stor succes over hele landet, fortæller Rosenbaum, der har været formand for Dansk Solistforbund gennem 24 år.

Han tilstræber bevidst et miks mellem store kendisser og nye navne.

– Folk har godt af at se nye ansigter uden at de glemmer dem, der har været med i mange år, fortsætter han.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det er en ren fornøjelse. Det er skønt. Det er dejligt at se, hvordan ens ide bliver udviklet over tid, siger Simon Rosenbaum.

 

Gratis entre

Centralt for Solisterier er, at det er gratis for publikum. Arrangementet er til store dele finansieret af midler fra Gramex, der lige som Koda styrer kunstneres ophavsrettigheder.

Solisterier har fra første optræden været en besøgsmagnet i Alsion.

– Vi er enormt glade for arrangementet. Solisterier er et af de arrangementer, der åbner Alsion for mange forskellige borgere. Det giver huset et flow, der viser, at alle er velkomne, siger kulturchef i Sønderborg Kommune, John Frederiksen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. september 2021 Broager, Samfund

Foreningen Broagerland 3.0 er blevet til virkelighed

27. september 2021 Broager

Med stiftelsen af Foreningen Broagerland 3.0 forleden, kom vi et stort skridt nærmere en realisering af projektet. Sikken et fremmøde og sikken en interesse for projektet, knap 50 personer mødte op, skriver initiativtagerne. Der var endda et par familier fra Flensburg-området som deltog. De havde fået kendskab til projektet ved et arrangement hos Sønderborg Tilflytterservice. […]

Læs mere...

RESERVER PLADS NU PÅ TLF. 30 89 15 49