Solisterier i Alsion begynder snart igen

28. september 2013 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Lørdag 19. oktober er det tid til den første af efterårssæsonens mest populære arrangementer i Alsion, Solisterier.

Solisterier 19. oktober står i revyens tegn med Susanne Breuning og Rasmus Krogsgaard. Det starter klokken 14, og entreen er gratis. Det er blevet en fast tradition for de fleste stamgæster at komme allerede ved middagstid og hygge sig over en pariserbøf eller kaffe og kage i cafeen.

Begivenheden, som Dansk Solistforbund står bag i samarbejde med Sønderborg Kommunes Center for Kultur, tiltrækker mindst 300 interesserede per gang.

Artiklen fortsætter under annoncen

Initiativtager er dansk revys grand old man, Simon Rosenbaum. Han afholdt den første Solisteri i beskedne rammer for godt 20 år siden.

– Det startede meget småt på Revymuseet i København. Siden er det vokset til en stor succes over hele landet, fortæller Rosenbaum, der har været formand for Dansk Solistforbund gennem 24 år.

Han tilstræber bevidst et miks mellem store kendisser og nye navne.

– Folk har godt af at se nye ansigter uden at de glemmer dem, der har været med i mange år, fortsætter han.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det er en ren fornøjelse. Det er skønt. Det er dejligt at se, hvordan ens ide bliver udviklet over tid, siger Simon Rosenbaum.

 

Gratis entre

Centralt for Solisterier er, at det er gratis for publikum. Arrangementet er til store dele finansieret af midler fra Gramex, der lige som Koda styrer kunstneres ophavsrettigheder.

Solisterier har fra første optræden været en besøgsmagnet i Alsion.

– Vi er enormt glade for arrangementet. Solisterier er et af de arrangementer, der åbner Alsion for mange forskellige borgere. Det giver huset et flow, der viser, at alle er velkomne, siger kulturchef i Sønderborg Kommune, John Frederiksen.

29. februar 2024 112, Sønderborg

Hærværk mod Jensens Bøfhus

29. februar 2024 112

Natten mellem søndag og mandag er to ventilationriste på Jensens Bøfhus blevet fyldt med byggeskum. “Det har vi registreret som hærværk”, siger vicepolitiinspektør Henning Marcussen.

Læs mere...