Som kommende “turistmagnet” kan vi starte med skilte

11. august 2015 Sundeved

Tidl. byrådsmedlem Jesper Rosanes, Venstre, skriver:

Vi har tidligere hørt fra Byrådet, at nu skulle vi være verdensmestre i skoledrift og meget andet uden, at det dog er blevet til mere end flotte ord.
Senest har det lydt, at nu skulle vi være de bedste i Danmark – dog efter København – til turister med masser af oplevelser, god logistik, information og infrastruktur, det lyder også godt, men der er nu et stykke vej endnu.

Artiklen fortsætter under annoncen

Så her er et gratis forslag til at starte med i det små og helt lavpraktisk.IMG_8700
Når man som turist kommer kørende af Løkken mod Jylland, kan man på højre side ved Kirketorvet se et tydeligt gult advarselsskilt- hvis man er dansker – med en masse skrift og datoer, som de færreste kan nå at læse, hvis man er så heldig at komme til at holde for “rødt lys”.
Som turist ænser man det vel næppe. 300 meter længere fremme “rammer” man så den gamle bro og mødes af et tydeligt skilt på tværs af broen, med tydelig skrift  -på dansk – at broen er spærret, undtaget hvis man ikke er på cykel eller i traktor.
Lettere presset af bilerne bagved bliver man så tvunget ned af den eneste mulighed, forbi det Gamle Ansgar og så ender man i et T-Kryds ud for Is-promenaden.
Hvad nu?

Jesper Rosanes undrer sig over mangel på "skilte-service".

Jesper Rosanes undrer sig over mangel på “skilte-service”.

Man spejder forgæves efter “hjælp”, mens de venlige indfødte dytter i hornene, fordi de skal videre.
To gange i dag har jeg så oplevet, at “man”  – altså tyskere – stopper midt i krydset og stiger ud for at få hjælp, og så starter kaos for alvor.
Så mit lavpraktiske forslag er, at man på rækværket ved Is-promenaden sætter et skilt op med “Umleitung” til Jylland eller lign. så den stakkels turist, uden at skulle standse al trafik, roligt kan svinge til højre og blive ledt op på den “Nye Bro”.
PS. Jeg har ringet mit forslag til kommunen og en skulle ringe tilbage som vidste noget om det, men måske har vedkommende stadig ferie.
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk