Sommercamp med scenekunst, film, elektronisk musik og hygge

24. april 2021 Kultur
Als Performance Akademi. Pressefoto
Als Performance Akademi. Pressefoto

I sommerferien har børn og unge fra det dansk-tyske grænseland nu mulighed for at være sammen en uge og lave scenekunst, film og elektronisk musik og hygge sig helt vildt. Campen er for børn og unge i alderen 8-17 år og finder sted i uge 27. Man behøver ikke have erfaring med fagene i forvejen – på campen er der tid til at lære det hele, skriber Sønderborg Musikskole.

På Sommercampen får børnene

Seks overnatninger fra søndag – lørdag

Holdinddeling efter alder

Artiklen fortsætter under annoncen

Undervisning i Skuespil, Film, Elektronisk musik, Sang og Dans

Top-professionelle undervisere og pædagoger

Yoga hver morgen

Sjove og hyggelige aktiviteter hver aften

Tre lækre måltider og snacks hver dag

En badetur til stranden

Pris og baggrund

Prisen er 500 kroner og man tilmelder sig på aabenraa.dk – skriv ”Sommercamp” i søgefeltet, så finder du siden.

Skulle campen blive aflyst pga corona, beholder deltagerne beholder deres billet, og vi holder campen en senere dato.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er Performance Akademi Sønderborg og Aabenraa Kommune, der arrangerer campen i samarbejde med Kinder- und Jugendbüro Stadt Flensburg, Institut für Lebensfreude, Theaterschule Flensburg, Sydslesvigs danske Ungdomsforeninger, Samvirkende Sønderjyske Musikskoler og Frøslevlejrens Efterskole.

Der er interesse og efterspørgsel på tilbud for børn inden for scenekunst og elektroniske medier, men tilbuddene til børn er ikke så mange i grænselandet. Med denne camp vil vi gerne tilbyde et spændende forløb, der kan medvirke til at styrke ”fødekæden” på kulturområdet og på sigt skabe et stærkere netværk og miljø i landsdelen og i grænseregionen inden for de pågældende genrer.

Sommercamp 2021 skal skabe gode oplevelser og venskaber mellem børn og unge på tværs af grænsen.

Udover at give børnene en fantastisk uge med kultur, nye venner, hygge og sjov, er det også et formål med campen, at den skal give børnene lyst til at dyrke scenekunsten, filmen og den elektroniske musik også resten af året og dermed lægge grunden til et stærkere kulturmiljø for børn/unge for i Region Sønderjylland-Schleswig og hel Interregprogramområdet.

Sommercamp 2021 skal desuden gennem kultur, leg og samvær fremme børnenes interkulturelle kompetencer og tydeliggøre de særlige muligheder der er ved at leve i en grænseregion over for børnene.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der vil derfor på campen blive gjort meget ud af at blande danske og tyske børn, så de oplever, at man kan forenes på tværs af sprog og kultur, og at der kan opstå venskaber på tværs af landegrænser. Der vil være planlagt et pædagogisk program i pauserne med lege, idræt, bål og aftenhygge, så alle hele tiden har mulighed for at være med til noget og del af en gruppe.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
6. maj 2021 Sønderborg, Debat

Debatindlæg: Iskonditoriets ejer ser en bilfri Sønder Havnegade som en fordel for os alle

6. maj 2021 Sønderborg

Christian Telling, Iskonditoriet, Sønder Havnegade, skriver: Onsdag aften bragte SønderborgNYT nyheden om, at Sønder Havnegade lukkes for kørende trafik i juli og august – og det gav en lang række kommentarer på SønderborgNYTs Facebookside – og ordene i kommentarsporet fik Christian Telling fra Iskonditoriet til at reagere: Først vil lige nævne, at jeg vel er […]

Læs mere...