Sommerhusområdet ved Rendbjerg får en håndsrækning fra Sol og Strand

Peter Rødbro, Hans Peter Boisen og Per Clausen. Privat foto
Peter Rødbro, Hans Peter Boisen og Per Clausen. Privat foto
26. februar 2024 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Badebroen ved sommerhusområdet Rendbjerg blev slemt beskadiget under stormfloden, men en håndsrækning på 10.000 kroner fra Sol og Strand betyder, at feriegæster og sommerhusejere i 2024 kan komme i vandet fra den genopførte badebro.

”Vi er glade for, at vi kan give en økonomisk håndsrækning, så sommerhusområdet kan blive lige så dejligt og indbydende, som det plejer at være”, siger Per Clausen, der er ejerrådgiver hos Sol og Strand i Sydøstjylland og selv har kontakt med flere sommerhusejere i område.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Rendbjerg er et vigtigt område for os. Det er et skønt sted, der ligger fantastisk lige ud til Broager Vig og Flensborg Fjord. Det er et sted, som vi oplever, at der er stor interesse for blandt vores gæster”, fortsætter Per Clausen i en pressemeddelelse.

Den Lokale Håndsrækning har eksisteret siden 2019, hvor der årligt er blevet uddelt én million kroner til lokale projekter i de 28 sommerhusområder, hvor Sol og Strand har lokale bureauer.  Der uddeles op til 50.000 kroner pr. lokalbureau om året og pengene fordeles af bureauerne selv.

Artiklen fortsætter under annoncen

I henvendelsen til Sol og Strand i Sønderborg skriver bestyrelsen for grundejerforeningen:

”Efter stormene i 2023 og det meget regnfulde vejr står vi i grundejerforeningen for sommerhusområdet med en række udfordringer, som vi søger økonomisk støtte til”.

Blandt de ting grundejerforeningen nævner i ansøgningen er, at badebroen kræver reparation og enkelte brofag skal fornyes. Jolle- og kajakhavnen er blevet ødelagt og der er et større oprydningsarbejde på selve strandområdet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og når der ikke kan tegnes en forsikring mod den slags skader, har foreningen ingen mulighed for at søge dækning herfra, lyder det videre i ansøgningen, hvor det også nævnes, at foreningen står overfor store vedligeholdelsesudgifter i forhold til vejnettet, der også er ramt af store mængder nedbør.

Formanden for grundejerforeningen, Peter Rødbro samt bestyrelsesmedlem Hans Peter Boisen har vist resterne af badebroen til Per Clausen fra Sol og Strand.

17. april 2024 Erhverv, Sønderborg

Erhvervslivet fik indblik i lufthavnens fremtid

17. april 2024 Erhverv

Tirsdag eftermiddag var 80 personer fra 45 lokale virksomheder samlet på Hotel Alsik for at høre om Sønderborg Lufthavn, som netop har fået lavet en analyse af erhvervslivets ønsker til lufthavnen. “Udviklingen af Sønderborg Lufthavn er en vision for Sønderborg Kommune og Bitten & Mads Clausens Fond”, sagde Lars Tveen, som er direktør i fonden. […]

Læs mere...