Sommerhusturisterne strømmer til Sønderborg

6. juli 2022 Erhverv
Arkivfoto
Arkivfoto

Samlet har vi 688 sommerhuse i Sønderborg Kommune og der er bare otte ledige i næste uge og kun to i både uge 29 og 30, og faktisk skal vi helt hen til slut august, før færre end 90 procent af husene er udlejet. Og i september er der et langt stykke ind i måneden også fyldt i flere end 70 procent af sommerhusene.

Det fortæller Jesper Kruse fra Campaya Sommerhusudlejning, der udlejer sommerhusene direkte fra private sommerhusejere og fra en lang række udlejningsbureauer.

”I forhold til sidste år, hvor langt de fleste danskere jo holdt ferien herhjemme, er udlejningen i år i juli, august og september i Sønderborg Kommune – modsat de fleste andre steder herhjemme – faktisk samlet gået frem i år. Det meget store fald i danske feriehusgæster opvejes af en endnu større tilstrømning af feriegæster fra Tyskland”, siger Jesper Kruse i en pressemeddelelse

Artiklen fortsætter under annoncen

I både juli, august og september er der flere tyskere end danskere i sommerhusene, og særligt i august og september er der markant flere tyskere i sommerhusene end danskere. Tyskerne holder nemlig sommerferie forskudt i de forskellige delstater, og i nogle områder ligger sommerferien helt ind i september, og det er det, der kommer til udtryk her.

”Der er altså udsigt til en lang og skøn sommer i Sønderborgs skønne ferieområder for både turister og handlende, som godt kan gøre sig klar til at støve de tyske gloser godt af”, siger Jesper Kruse.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
4. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Prøv om du kan klar en vagt anno 1864 i skansen

4. februar 2023 Kultur

Prøv om du kan holde til en vinterdag i krigen 1864, hvor kulden bider, og dine fødder er våde. Dine fingre er iskolde, men geværet kan ikke lades med luffer på. Vandet i din feltflaske er frosset, og den sidste rest brændevin er drukket. Tilbage i mandskabsbarakken er der godt og varmt, men at forlade […]

Læs mere...