Sønderborg: Antallet af indbrud og tyverier er historisk lavt

4. februar 2019 Sønderborg

Når antallet af indbrud i Sønderborg er steget, så skyldes det blandt andet, at der er en del tyverier, der nu tælles med som indbrud – og det betyder, at man ikke kan sammenligne det nye tal med antallet af indbrud fra året før.

SønderborgNYT har fået tilsendt en forklaring fra talekspert Tommy Jensen, Vollerup.

Tommy Jensen skriver:

Kun Rigspolitiet og politikredsene kan oplyse, hvor mange ”tyverier mv.”, der er rubriceret under indbrud – Man kan således ikke skråsikkert vende pegefingeren alene mod tyveknægtene grundet det forøgede antal indbrud, da opgørelsesmetoden er fuldstændigt ændret!

Artiklen fortsætter under annoncen

Man har konverteret butikstyverier til indbrud i private boliger, skriver Tommy Jensen og tilføjer, at tallene passer perfekt til hans påstand.

Resultatet vil være en blanding af de to parametre.

Der findes endda et Økonomi og Indensrigs Ministerie-nøgletal, som viser antal tyverier og indbrud for hver 1000 indbyggere. Tallet offentliggøres normalt primo april i året efter referenceperioden.

Dette nøgletal bør benyttes når man vil vide, hvorledes antal anmeldelser har udviklet sig i forhold til andre kommuner, regioner og på landsplan.

Artiklen fortsætter under annoncen

Konklusionen må da være

Generelt for Sønderborg Kommune er antallet af anmeldte lovovertrædelser faldet med 54 og var i 2018 i alt 4384.

Heraf faldt straffelovovertrædelserne i alt med 137 til 3.381, mens der var en stigning i anmeldelser for overtrædelse af særlovene på 83 til i alt 1.003.

Der ses desværre en stigning i volds-, seksual- og andre forbrydelser, mens ejendomsforbrydelser samlet set er faldet markant.

Ejendomsforbrydelserne faldt i 2018 med 236 anmeldelser i alt svarende til 7,5 procent.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det samlede tal for indbrud og tyverier faldt dermed til historiens laveste niveau med 137 eller 5,7 procent til 2251 anmeldelser.

Der ses en stigning i indbrud i forretninger med videre på 14,7 procent samt i beboelser med 76,9 procent. Dette mens alle andre kategorien i segmentet kører markant baglæns med fra 11,2  til 44,4 procent. Dette med undtagelse af ”diversekontoen”, der stiger med 11 anmeldelser eller 9,9 procent

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. november 2021 Uddannelse, Sønderborg

Statsskolen gør klar til Maskerade

29. november 2021 Uddannelse

I weekenden blev der øvet intenst af hele det hold, som er en del af Statsskolens årlige musical, der har premiere på fredag. Og mens der blev øvet, blev der også syet lystigt på det tøj, som skuespillerne skal have på. “Vi har generalprøve på onsdag og den dag er det afgangsklasser fra folkeskoler, som […]

Læs mere...