Sønderborg får gæster fra Ydre Mongoliet

9. september 2013 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Borgmester Aase Nyegaard byder tirsdag velkommen til en VIP-delegation fra Ydre Mongoliet. Delegationen omfatter bl.a. ministeren fra det mongolske energiministerium, direktøren og højtstående repræsentanter fra hovedstaden Ulaanbaatar City samt øvrige repræsentater fra Mongoliet og det danske Udenrigsministerium.

Efter borgmesterens velkomst på Alsion, orienterer Peter Rathje om Sønderborgs ProjectZero og den omstilling der er sat i gang til et CO2-neutralt samfund i 2029. Delegationen fortsætter til Sønderborg Fjernvarme hvor Herman Boysen fortæller om grøn fjernvarme inden turen går videre til møder på Danfoss i Nordborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Delegationen er i Danmark inviteret af Udenrigsministeriet og en række førende danske virksomheder, som med besøget ønsker at promovere state-of-art grøn fjernvarme til Mongoliet, som om vinteren har temperatureren ned til 45 graders kulde! – Ulaanbaatar er verdens koldeste hovedstad, hvor fyringssæsonen starter den 15. september og slutter den 15. maj.

Mongoliet har knap 3 mio indbyggere, hvoraf knap halvdelen bor i hovedstaden Ulaanbaatar City. Mongoliet har i 2011 oplevet en stor økonomisk vækst, som sætter skub i nye store infrastruktur-projekter, herunder fjernvarme.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

26. maj 2024 Kultur, Sønderborg

Sønderborg Lindy Hoppers fejrede dansen på Rådhustorvet

26. maj 2024 Kultur

En flashmob er, når en gruppe mennesker hurtigt samles et offentlig sted – udfører en handling – og forsvinder igen. Og det var lige det, som Sønderborg Lindyhoppers gjorde søndag eftermiddag på Rådhustorvet. “Det er Dansens Kunstdag og vi dansede en dans på Rådhustorvet. Den var med afsæt i Frankie Mannings Shimsam og jeg har […]

Læs mere...