Sønderborg får gæster fra Ydre Mongoliet

9. september 2013 Erhverv

Borgmester Aase Nyegaard byder tirsdag velkommen til en VIP-delegation fra Ydre Mongoliet. Delegationen omfatter bl.a. ministeren fra det mongolske energiministerium, direktøren og højtstående repræsentanter fra hovedstaden Ulaanbaatar City samt øvrige repræsentater fra Mongoliet og det danske Udenrigsministerium.

Efter borgmesterens velkomst på Alsion, orienterer Peter Rathje om Sønderborgs ProjectZero og den omstilling der er sat i gang til et CO2-neutralt samfund i 2029. Delegationen fortsætter til Sønderborg Fjernvarme hvor Herman Boysen fortæller om grøn fjernvarme inden turen går videre til møder på Danfoss i Nordborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Delegationen er i Danmark inviteret af Udenrigsministeriet og en række førende danske virksomheder, som med besøget ønsker at promovere state-of-art grøn fjernvarme til Mongoliet, som om vinteren har temperatureren ned til 45 graders kulde! – Ulaanbaatar er verdens koldeste hovedstad, hvor fyringssæsonen starter den 15. september og slutter den 15. maj.

Mongoliet har knap 3 mio indbyggere, hvoraf knap halvdelen bor i hovedstaden Ulaanbaatar City. Mongoliet har i 2011 oplevet en stor økonomisk vækst, som sætter skub i nye store infrastruktur-projekter, herunder fjernvarme.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. maj 2023 Kultur, Gråsten

Deltager- og publikumsrekord ved Oldtimerløbet

30. maj 2023 Kultur

Oldtimerløbet Pinselørdag i Gråsten samlede rekordmange køretøjer, 1.200 af forskellig slags. Opgørelsen viser nu, at det også blev til en publikums-rekord. Flere end 4.500 gæstede ringriderpladsen i Gråsten og de blev serviceret af 137 frivillige. Det er 700 flere gæster på pladsen end nogensinde. “Vi har i den grad grund til at takke lokalbefolkningen – […]

Læs mere...